Miercuri, 25 iulie 2018, 40 de copii şi tineri din Republica Moldova şi România vor ajunge la Câmpulung, aducând cu ei o Flacără a Unirii în Marşul Centenarului. Flacără ce a fost aprinsă în data de 1 iulie 2018, la Alba Iulia de reprezentanţii a peste o mie de localităţi din România şi Basarabia.

În Marşul Centenarului, oameni de toate vârstele şi toate categoriile socio-profesionale din cele două state vor străbate succesiv 11 etape, a câte cinci zile, şi vor înmâna sub forma unei ştafete Flacăra Unirii.

„În 2018, Anul Centenarului, Platforma Unionistă Acţiunea 2012, i-a invitat pe toţi cei ce cred în unirea Basarabiei cu România să ia parte la un proiect de ţară mobilizator. Flacăra Unirii a fost aprinsă la Alba Iulia, în data de 1 iulie., şi este simbolul care în Marşul Centenarului va traversa, pas cu pas, Carpaţii şi Prutul vestind apropierea Reunirii. În data de 1 septembrie, Flacăra Unirii va ajunge la Chişinău. În drumul ei către Basarabia, Flacăra Unirii va trece şi prin Câmpulung, fiind purtată de 40 de copii şi tineri prinşi în turul celor 1.300 de km.”, ne-a precizat unionistul câmpulungeanu Mihai Eftimie.

Totodată, Mihai Eftimie este cel ce caută sprijin pentru a putea caza grupul de copii peste noapte, 25 spre 26 iulie 2018, motiv pentru care face un apel public către oamenii care l-au putea ajuta în acţiunea sa ce pune pe harta Reunirii şi municipiul Câmpulung Muscel.

„Copiii din Marşul Centenarului vor ajunge miercuri, 25 iulie, la Câmpulung, şi vor pleca joi, 26 iulie, dimineaţa. Numai că singur nu mă pot descurca şi de a ceea caut sprijin, în privinţa cazării şi a două mese pentru 40 de copii şi tineri, pentru a le arăta că şi noi, câmpulungenii, putem să fim gazde primitoare la fel cum şi ei, fraţii noştri basarabeni sunt gazde primitoare pentru noi.”, ne-a mai declarat Mihai Eftimie.

Foto Cătălin Băbălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.