Imaginile groazei după un apel la 112! O femeie dispărută a fost căutată într-un maldăr de gunoaie

Luni, 28 decembrie 2015, o zi în care fantomaticul bloc 17, din cartierul Bloc 17 Visoi Garsoniera Groazei 023câmpulungean Vişoi, a reuşit din nou să evidenţieze, la propriu, mizeria în care pot trăi unii dintre semenii noştri.
La puţin timp după ora prânzului, un câmpulungean a sunat la Serviciul de Urgenţă 112 pentru a anunţa că mătuşa sa nu este de găsit de ceva timp, fapt pentru care exista suspiciunea să fie în garsoniera ei din Blocul 17, Scara B, et. 2, şi să fi păţit ceva rău. Echipaje ale Pompierilor şi Poliţiei au ajuns rapid la faţa locului, unde au avut parte de un şoc. Deschizând uşa garsonierei în care li se precizase că ar fi femeia, de 70 ani, au dat peste un loc arhiplin de gunoaie şi de un miros insuportabil. Panica a cuprins  vecinii, care au rugat pompierii să caute în muntele de gunoi pentru a vedea dacă nu Bloc 17 Visoi Garsoniera Groazei 012cumva printre pet-uri, ambalaje, resturi menajere şi resturi alimentare, se găseşte şi cadavrul bătrânei. Astfel că, salvatorii câmpulungeni au fost nevoiţi să-şi pună măşti şi să facă pe gunoierii scoţând din garsoniera cu pricina mai mult de-o tonă de gunoi. Când muntele a scăzut s-a constat că femeia, Viorica Pavel, nu se află sub gunoaie, ci din spusele unor martori ar fi doar plecată de acasă. Cum necum, intervenţia pompierilor a fost una mai mult decât hilară, dat fiind că din obligaţia de a fi salvatori au fost nevoiţi să cureţe de jeg garsoniera unei bătrâne a cărei sănătate psihică e pusă sub semnul întrebării în contextul în care locuieşte într-un munte de gunoaie ce emanau un miros mai mult decât insuportabil. Cert, că nu este pentru prima dată când se scrie despre mizeria ce a pus stăpânire pe Blocul 17 şi pe zona din jurul său. Un bloc în care locuiesc şi familii cu copii şi oameni ajunşi la vârste venerabile şi care sunt nevoiţi să suporte zi de zi unele personaje certate cu cel mai elementar bun simţ şi mai mult cu igiena. Sănătatea celor din Blocul 17 fiind permanent pusă în pericol de astfel de oameni ce şi-au transformat garsonierele sau curtea din spatele blocului în groapă de gunoi. Bloc 17 Visoi Garsoniera Groazei 015
De subliniat că depozitarea de gunoaie în garsonierele din Blocul 17, Scara B este o obişnuinţă dacă ar fi să amintim că în urmă cu ceva ani o altă bătrână, ce stătea la parter, avea locuinţa transformată în ghenă şi supravieţuia laolaltă cu şobolanii printre resturi menajere şi materii fecale.
Imaginile pe care le-a putut surprinde azi în garsoniera din Blocul 17 sunt greu de descris, dar şi mai greu de înţeles este cum de unii oameni pot trăi într-o astfel de mizerie cruntă.

De precizat fiind că de operaţiune a fost anunţat şi viceprimarul municipiului Bogdan David, care a trimis echipe ale ADP pentru a face curăţenie… în casa batrânei. Cu alte cuvinte, mai nou, instituţiile statului (Pompierii, Poliţia şi Primăria) ar putea fi chemate să facă curăţenie în casele câmpulungenilor!

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.