Iarna e ţinută sub control cel puţin din punct de vedere organizatoric – scriptic

Sute de echipe de intervenţie, autospeciale şi mijloace auto asigură serviciul de permanenţă

De câteva zile, iarna mult aşteptată de autorităţile locale câmpulungene aIarna la Campulung Muscel! 006 pus stăpânire pe întreg municipiul, sacii cu material antiderapant „plantaţi” pe străzi în urma anunţatelor controale ale Prefecturii Argeş fiind acum de folosinţă.
Totodată, vremea geroasă şi ninsorile, mai exact anunţatul cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute, emisă pentru intervalul 03 ianuarie 2016, ora 14.00 – 04 ianuarie 2016, ora 12.00, au pus pe jar şi alte instituţii ale statului, astfel că duminică 03 ianuarie 2016, la ora 11.00, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a convocat o videoconferinţă operativă cu prefecţii, șefii structurilor centrale și teritoriale ale M.A.I. și responsabilii pentru gestionarea situațiilor de urgență.nisip 2
Ministrul Tobă a accentuat întărirea cooperării între structurile de intervenţie angajate în misiuni care vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător în zona de competenţă, pe întreaga perioadă, cu măsuri sporite.
„Structurile deconcentrate ale M.A.I. vor menţine legătura permanent cu componentele S.N.M.S.U. din profil teritorial, în vederea unei cooperării eficiente în rezolvarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea şi vor îndeplini misiuni specifice:
– I.S.U.- în domeniul salvării persoanelor surprinse, acordării asistenţei medicale de urgenţă, adăpostire şi evacuare;
– I.P.J.- dirijarea circulaţiei rutiere şi acordarea sprijinului Ministerului Transporturilor în decizia de închidere a unor căi de comunicaţii rutiere, precum şi misiuni de ordine şi siguranţă publică;
– I.J.J.- sprijin în misiuni de căutare – salvare şi evacuare respectiv misiuni de ordine şi siguranţă publică.
În urma videoconferinței, în ședința de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Argeș, Mihail Adrian Oprescu a cerut tuturor factorilor implicați să existe o legătură permanentă între instituții și o infomare de îndată a tuturor modificărilor intervenite.
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, ai Secţiei de Drumuri Naţionale și ai Regiei Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş vor monitoriza şi interveni cu celeritate pe toate drumurile din județul Argeș.Iarna la Campulung Muscel! 007
La nivelul județului Argeș, deszăpezirea este asigurată integral, atât în baza contractelor încheiate cu prestatori, cât și în regie proprie, în acest moment existând stocurile necesare de materiale și utilaje pentru întregul județ.
Având în vedere temperaturile extreme prognozate, au fost pregătite centre pentru adăpostirea temporară a persoanelor fără capacitate de apărare contra frigului (cazurile sociale).
În ceea ce privește solicitările autorităților publice lonisip 1cale, se cooperează cu structurile de ordine și siguranță publică în cadrul funcțiilor de sprijin, pentru punererea la dispoziție a unor forțe și mijloace de intervenție suplimentare, în cazul în care situația o va impune.
La nivelul județului Argeș:
Forțe ale I.S.U.:
efectiv prezent: 229
mijloace autospeciale: 79
efectiv în rezervă (așteptare): 150
Forțe I.P.J.:
efectiv prezent: 95
mijloace auto: 57
efectiv în rezervă: 37
Forțe I.J.J.
efectiv prezent: 50
mijloace auto: 8
efectiv în rezervă: 5Iarna la Campulung Muscel! 004
Alte forțe ce nu aparțin MAI:
M.Ap.N. – efective: 30
– mijloace auto (camioane): 3
– ABAAV – efectiv: 100
– mijloace auto: 30
SVSU – 102 localități x 4 = 408 efective
CEZ – 6 echipe x 2 = 12 efective
GDF SUEZ – 11 echipe
În continuare, se va asigura serviciul de permanenţă la Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, 24h/24h, de către membrii aparatului propriu.”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului – judeţ Argeş.

3 COMENTARII

  1. curata pe dracu daca mergeti in cartiere nici trotuarele nu sunt curatate nici strazile oamenii nu au pe unde sa meraga merg pe strada ca trotuarele sunt pline de zapada ce sa mai spunem de stratile din cartiere ….. oare cine se va ocupa si de asta ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.