Holcim România a modernizat un atelier la Colegiul Tehnic Câmpulung

București, 15 februarie 2016: Holcim România continuă în 2016 AteliereleHolcim a modernizat un atelier la Colegiul Tehnic Campulung (23) Holcim, program de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor, prin modernizarea atelierelor de practică ale Colegiului Tehnic Câmpulung și Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Aleșd.
Programul „Atelierele Holcim” face parte din acțiunile de responsabilitate socială pe care le desfășurăm în sprijinul pregătirii profesionale a tinerilor din comunitățile Holcim. Este un program complex de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor, pe care l-am inițiat în cursul anului 2015.
Programul Atelierele Holcim este derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Câmpulung și Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd și va viza în anul 2016 pregătirea a 60 de elevi din clasele a IX-a și a X-a – specializare mecanică și electrică. Prin continuarea programului împreună cu colegiile partenere, dar și prin dotările performante necesare însușirii abilităților profesionale în domeniul tehnic, Holcim România contribuie la dezvoltarea profesională a elevilor pentru integrarea lor mai facilă pe piața muncii. Holcim a modernizat un atelier la Colegiul Tehnic Campulung (17)
Modernizarea atelierelor de practică din colegiile partenere a vizat amenajarea spațiului existent, asigurarea condițiilor de siguranță și igienă, dotarea atelierelor cu scule și echipamente, bancuri și truse de lucru, precum și repunerea în stare de funcționare a mașinilor existente. Investiția companiei în proiectul Atelierele Holcim se ridică la 110.000 euro.
Atelierele Holcim susțin formarea elevilor ca viitori profesioniști prin oferirea de informații teoretice noi și relevante pentru contextul pieței, prin practica specializată în noile ateliere unde utilizează echipamente moderne de lucru și prin posibilitatea oferită elevilor de a observa și participa la fluxul de lucru în diferite departamente ale unei fabrici de ciment. Holcim a modernizat un atelier la Colegiul Tehnic Campulung (2)
Sprijinim dezvoltarea profesională, dar și îmbunătățirea abilităților personale ale elevilor. Anul acesta, Atelierele Holcim vor debuta în luna aprilie, când elevii de la cele două colegii vor beneficia de cursuri de abilități personale, pentru dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și de lucru în echipă, precum si asumarea responsabilităților. De asemenea, elevii vor afla de la specialiștii Holcim informații esențiale despre activitatea de producere a cimentului, dar și noțiuni importante despre securitatea și sănătatea în muncă și acțiunile ce au ca scop grija asupra mediului înconjurător.
Elevii vor trece, ulterior, printr-un proces de selecție pentru a fi integrați în toamnă, la modulul de practică, în cadrul căruia vor efectua un stagiu de practică de trei săptămâni la una dintre fabricile Holcim din România (Câmpulung sau Aleșd). Elevii vor avea astfel posibilitatea de a vedea cum pot avea succes practicând o meserie în siguranță și la un nivel ridicat de performanță.
„Dezvoltarea durabilă reprezintă unul dintre obiectivele cheie ale activității Holcim România și se bazează pe sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale și investiţiile în platforme educaţionale mai bune şi mai sigure. Credem că România are mare nevoie de formarea profesională a Atelierele Holcim (2)generațiilor viitoare de specialiști pe diverse domenii de lucru, acesta fiind unul dintre cei mai importanți vectori de evoluție economică sustenabilă. Este motivul pentru care am decis să continuăm investițiile în acest program de dezvoltare profesională. Programul Atelierele Holcim susține atât pregătirea tinerilor din învățământul tehnic, la cele mai înalte standarde în domeniu, cât și facilitarea integrării acestora pe piața muncii.”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.
Programul Atelierele Holcim s-a desfășurat în 2015 în varianta pilot atât la Câmpulung, prin Colegiul Tehnic, cât și la Aleșd (județul Bihor), prin Colegiul Tehnic Alexandru Roman. În această fază, 88 de elevi de la ambele colegii au beneficiat de instruire specifică din partea mentorilor Holcim în modulul teoretic și 33 de elevi de la ambele colegii au fost în practică la fabricile Holcim.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.