HOLCIM ar putea cumpăra numele brandului Covalact „Prea bun, prea ca la ţară!” pentru a boteza un loc de joacă

Fabrica de Ciment Câmpulung – HOLCIM România se pregăteşte să inaugureze locul de joacă dinlocul-de-joaca-din-gradina-publica-merci-sponsorizare-holcim-2 Grădina Publică „Merci” fapt pentru care a demarat un concurs pentru preşcolari cu tema „Loc de joacă, caut nume de botez”.

            Concursul a fost lansat prin intermediul directorilor și cadrelor didactice din școlile gimnaziale din Câmpulung şi s-a încheiat în data de 06 octombrie a.c., urmând ca în momentul inaugurării de marţi, 11 octombrie a.c., la orele 12.00, să fie anunţat câştigătorul, iar noul spaţiu de joacă să fie botezat.

Însă, după cum bine ne-am obişnuit, noul loc de joacă din inima Câmpulungului, ar putea foarte bine purta numele de „Prea bun, prea ca la ţară!”, al brandului Covalact, asta dacă nholcim-2u cumva HOLCIM s-a şi gândit să facă o ofertă pentru a-l şi cumpăra. Mai ales că încă o cheltuială nu ar însemna mai nimic în comparaţie cu cât a plătit pentru amenajarea „rustică” a noului loc de joacă. Mai exact astronomica sumă de 22 mii euro.

Un preţ plătit cel mai probabil mai mult pentru certificatele de „sigur şi modern” pe care firma de casă a unor primării pe bază de pile şi relaţii, DFS CENTER GRUP SRL, le pune la dispoziţia celor ce-i plătesc inimaginabilele sume pentru unele locuri de joacă în care cei mici sunt mai mult expuşi pericolelor. Însă, câmpulungenii se mulţumesc şi cu puţin în condiţiile în care sunt fericiţi că totuşi se face ceva şi pentru ei şi pentru ai lor copii. Dar, ar trebui ca toţi să conştientizeze că un spaţiu de joacă plin de pietriş, neprotejat cu gazon natural ori sintetic, nu este un loc care să ofere copiilor siguranţă şi confort. Mai mult, toboganele, leagănele şi restul articolelor de distracţie a celor mici sunt mai mult pentru un parc de cartier, nicidecum pentru un loc de joacă situat în spaţiul ultracentral al istoricei Grădini Publice a municipiului. Fapt argumentat şi de fotografiile prin care respectiva firmă, băgată pe gâtul HOLCIM-ului de primarul Liviu Ţâroiu, îşi face reclamă pe propriul site. Fotografii în care este vizibilă diferenţa dintre un loc de joacă cu stil şi siguranţă dintr-un parc şi un loc de joacă de cartier mărginaş.

Cu părere de rău o spunem că ne aşteptam la mai mult de la HOLCIM, mai ales în ceea ce priveşte calitatea investiţiilor, fie ele şi sponsorizări. Totul în condiţiile în care însăşi curtea interioară a Fabricii de Ciment Câmpulung arată precum un mic orăşel dintr-o lume civilizată. În schimb ultima lor investiţie pentru câmpulungeni e una de lumea a treia, fadă şi neterminată, ce foarte bine ar putea fi marcată la inaugurare cu încă o sponsorizare de plasturi şi vaccine antitetanos.holcim-1

Totodată, putem spune că locul de joacă a fost început şi finalizat încă pe perioada când era în vigoare proiectul Kretzulescu, adică înainte de a se renunţa la el în forma iniţială prin Hotărâre de Consiliu. În acest context, cunoscute fiind exigenţele de standard ale HOLCIM şi suma pusă în joc ca sponsorizare, s-ar fi putut merge pe marginea proiectului iniţial şi atunci poate municipiul Câmpulung ar fi beneficiat cu adevărat de un loc de joacă modern, sigur şi plăcut vederii.

Şi totuşi, faptul este consumat pe margine existând doar suspiciuni, pe moment la nivel de bârfă, că locul de joacă va mai înghiţi nişte sume considerabile din banul public pentru a fi finalizat. Dat fiind că în primul rând are nevoie de o margine de protecţie şi de alte câteva investiţii pentru a fi cu adevărat un loc de joacă modern pentru copiii unui municipiu.

Şi ca final … concluzia:

  1. Fostul primar interimar pe termen scurt, Bogdan David, ne-a declarat că se făcuse un calcullocul-de-joaca-din-gradina-publica-merci-sponsorizare-holcim-2 estimativ al investiţiei – loc de joacă în Grădina Publică „Merci” şi valoarea ar fi fost undeva la 5000 euro un spaţiu pentru copii extrem de modern, sigur şi plăcut.
  2. O parte dintre aleşii locali au ştiut că locul de joacă din Grădina Publică „Merci” este investiţie a primăriei, mai mult votată în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna septembrie ca şi viitor proiect de finalizat.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.