Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Nicolaie Alexe a avut, joi, 13 februarie 2020, o discuţie cu aleşii locali. După o succintă prezentare a activităţii, echipa de conducere a unităţii spitaliceşti a recunoscut că primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, trage sforile pentru a lua paturi de la Spitalul Municipal Câmpulung pentru noul Spital Orăşenesc Mioveni.

Zvonurile că edilul Mioveni-ului vrea paturi de la Spitalul Judeţean Argeş şi Spitalul Municipal Câmpulung s-a adeverit, deşi primarul Liviu Ţâroiu a precizat că şi-a refuzat colegul de partid oferindu-i doar şase paturi, nu 60 câte solicitase.

În tot acest timp, există posibilitatea ca, peste noapte, Spitalul câmpulungean să-şi piardă din numărul de paturi, pentru că sunt mulţi alţii la judeţ care pot decide ce şi cum. Acei „alţii” pentru care municipiul Câmpulung a existat doar cât a mai fost ARO, actual, în prin planul economic al Argeşului, existând doar Dacia.

S-a vorbit de presiuni, s-a discutat de multiplele posibilităţi care ar putea duce la pierderea paturilor, cert fiind că soarta unităţii de sănătate publică din Câmpulung stă doar la mâna Guvernului.

Consilierul local Bogdan David – „Se discută de dispariţia a 60 de paturi de la Spitalul Câmpulung. Au fost discuţii în acest sens? Există vreo hârtie, există vreo cerere oficială, există pericolul de a pierde Spitalul 60 de paturi în perioada următoare?”.

Managerul Spitalului Nicolaie Alexe – „A venit o hârtie din partea Consiliului Local şi a Primăriei Mioveni pentru acest lucru. Am venit, l-am informat pe domnul primar. Am făcut un răspuns împreună pe această temă, prin care am declinat cererea. Nu putem să dăm peste noapte nişte paturi care ne sunt necesare. Mai ales că, automat, am putea deveni un Spital mai micuţ”.

Primarul Liviu Ţâroiu – „A fost o solicitare pentru patru paturi de la Spitalul Municipal şi două paturi de la Spitalul TBC, iar răspunsul a fost categoric NU!”.

Managerul Spitalului Nicolaie Alexe – „Cea mai mare problemă este că nu depinde de mine. Poate depinde de Consiliul Local”.

Consilieri locali în cor – „Exclus!”

Consilierul local Lucian Ionescu – „Când a venit acea hârtie?”

Managerul Spitalului Nicolaie Alexe – „Acum vreo două luni. A venit la mine, eu am venit la domnul primar.”

Totuşi la nivelul DSP este o Comisie care poate decide acest lucru, mai mult Guvernul ar putea avea un cuvânt decisiv.

În concluzie, au avut loc discuţii pentru a avea loc discuţii urmând ca în scurt timp să se vadă dacă au avut şi vreun efect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.