Primarul Liviu Ţâroiu, şi-a propus să dea altă faţă zonei centrale, asta după ce municipiul Câmpulung a pierdut proiectul pe fonduri europene de reabilitare a întregului centru istoric. Proiect ce a secat bugetul local de peste două milioane de euro, ca şi contravaloare a distrugerii celor două parcuri centrale şi achiziţia unor lămpi cu un colorit feeric şi a unor bănci ce stau să o ia la fugă, pentru că-n multe zone nici nu-s prinse de asfalt (nu pavele şi nici altceva, ci doar asfalt).

Astfel că, pentru a se putea trece la fapte este nevoie mai întâi de-o stivă de aprobări, documente şi alte acte ce costă aproape tot atât cât investiţia finală.

Până în prezent de abia s-a trecut cu DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie – Amenajare Piaţă Primărie Câmpulung) prin plenul Consiliului Local, urmând a se vedea dacă voturile au fost îndeajuns pentru ca proiectul să prindă şi contur. Totul în condiţiile în care unii dintre aleşii opoziţiei spun că proiectul nu ar fi trecut, pentru că cu ar fi întrunit necesarul de voturi pentru, adică două treimi. Şi asta din cauză că PSD nu a avut majoritatea impusă de lege, având lipsă la apel un consilier.

Şi totuşi, până la lămurirea „mizilicurilor” legale, şefii administraţiei locale au şi trecut la etapele următoare, căci procesul documentaţiei este unul de durată. Pornind de la DALI, votat se spune, se trece la faza de proiectare, la cea de avizare şi mai apoi de scoatere la licitaţie a lucrărilor ce vor avea şi ele, până la urmă, o finalizare.

Cert este că, primarul şi-ar dori ca finalizare a proiectului „Amenajare Piaţă Primărie Câmpulung” chiar data de dinaintea alegerilor locale 2020, când posibil să-şi mai dorească încă un mandat.

Cât despre valoarea estimată a investiţiei, putem spune că se ridică undeva la suma de 6.097.840 lei fără TVA din care valoarea efectivă a lucrării este de aproximativ 4.597.100 lei fără TVA. Cu termen de execuţie de 30 luni de la data demarării lucrărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.