Galerie foto! De Anul Nou sute de câmpulungenii şi-au lansat dorinţele spre cer

Revelion 2016!

La cumpăra dintre ani, fix la ora 24.00, Piaţa Primăriei municipiuluiLampioane in noaptea de Anul Nou in Piata Primariei Campulung Muscel! (28) Câmpulung Muscel a fost ocupată de sute de câmpulungeni ce au dat o pauză petrecerilor de Revelion pentru a lansa un lampion pus la dispoziţie de administraţia locală.
Tradiţia jocurilor de artificii a fost înlocuită şi aproape 2000 de lampioane au luminat cerul Câmpulungului, în speranţa unui an nou mai bun şi mai prosper.
Gazdele, cei doi viceprimari Bogdan David şi Liviu Ţâroiu, şi-au servit oaspeţii cu şampanie, iar pentru o jumătate de oră Revelionul tuturor a fost în plină stradă, voia bună făcându-se simţită în ciuda frigului care pusese stăpânire pe municipiu.
Lampioanele zburătoare, numite şi lampioane celeste, vin din tradiţia lumii asiatice. Imaginea oferită de lămpile fragile, făcute de obicei din hârtie de orez, înălţate pe cerul nopţii în noaptea de Anul Nou, este una aparte. Lampioanele dau nu numai un farmec aparte momentului, dar îl face şi poetic, atrăgător şi mistic.
În cultura chinezească, lampioanele sunt prezente încă din secolul al III-lea Î.Hr., iar aprinderea lor avea rolul de a alunga spiritele rele. În timp, lansarea lampioanelor a început să fie făcută şi cu alte ocazii, în semn de bun augur şi de îndeplinire a dorinţelor.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.