În prag de sărbători de iarnă municipiul Câmpulung a fost împodobit cu zeci de mii de luminiţe, însă accentul s-a pus mai mult pe porţiunea din faţa primăriei, unde pe faţada clădirii curge o deasă perdea de lumini, iar pe deasupra mijlocului străzii s-a făcut o risipă de globuri tridimensionale, undele dintre ele chiar închiriate pentru 60 de zile la un preţ de 195 de lei bucata.

Discrepanţă imensă între porţiunea din faţa Primăriei şi Piaţa Primăriei, unde singurele lumini sunt cele ale comercianţilor ce animă atmosfera în această perioadă prin vânzarea unor produse specifice sărbătorilor Crăciunului.

Nici străzile principale nu par a fi împodobite cât să-cânte ochiul, ci mai mult pentru a se putea spune că s-a făcut ceva şi în sensul de a aduce un strop din Magia uneia dintre cele mai mari sărbători şi la Câmpulung.

Certe este că s-a făcut, s-a muncit, s-a cheltuit.

S-au aruncat nişte instalaţii luminoase pe cablurile dintre stâlpii de iluminat şi pe vreo doi – trei brazi în diverse puncte din cartierele municipiului, au fost înfăşurate în instalaţii luminoase trunchiurile copacilor de pe Bulevardul Pardon şi din Grădina Publică Merci, s-au aruncta din loc în loc nişte sfere luminoase achitiţionate sau împrumutate de la o firmă din Buzău, etc. …

Iar cei mai mulţi se bucură de firimitura Magică pe care autorităţile locale le-a oferit-o cu atâta generozitate cheltuind aproape 100.000 lei pentru iluminatul festiv.

Alţii, mai puţin ce-i drept, că doar puţini îşi mai pot permite luxul de-a se mai şi plimba, fiind de părere că se pot bucura de sărbători alegând destinaţii precum Mioveni pentru a putea simţi aşa cum se cuvine Magia Crăciunului  şi a se bucura de o privelişte cu adevărat de basm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.