În seara zilei de vineri, 22 februarie a.c., pe raza municipiului Câmpulung au avut loc mai multe incidente provocate de vremea severă.

Rafalele de vânt au doborât mai mulţi copaci şi au cauzat desprinderea a două acoperişuri de pe două blocuri – strada Costel Constantinescu şi Poenaru Bordea.

Mai multe autoturisme au fost avariate, pentru că pe ele au căzut copaci sau bucăţi din acoperişurile desprinse de pe blocuri. Din fericire nu au existat şi victime omeneşti.

Echipajele ISU au intervenit imediat pentru degajarea elementelor de construcţie, iar în această dimineaţă, sâmbătă, 23 februarie a.c., echipe ale Poliţiei Locale şi de la Protecţia Civilă fac o evaluare a situaţiei şi a pagubelor produse de vântul puternic.

La orele amiezii, pompierii au fost rechemaţi la Blocul 4 – strada C. Constantinescu, pentru a coborâ de pe bloc nişte elemnete de construcţie ce stăteau să cadă şi care puneau în pericol şi oamenii.

Astfel de incidente, care provoacă însemnate pagube materiale şi care se pot transforma uşor şi într-o tragedie, sunt trecute cu vederea de instituţiile statului. Acestea din urmă ar trebuie să aibă în vedere şi o evaluare a situaţiilor de risc în ceea ce priveşte construcţiile de acest gen, dar şi a inventarierii tuturor arborilor ce reprezintă un pericol. Cel puţin, s-ar mai putea diminua din eventualele probleme ce ar mai putea apărea de fiecare dată când este vânt puternic.

În astfel de situaţii, proprietarii autoturismelor avariate de căderea acoperişurilor de pe blocuri, în cazul în care nu deţin asigurări Casco, par a fi singurii buni de plată pentru pagubele produse. Şi ca să poată obţine daune trebuie să umble din uşă în uşă pentru a-şi face dreptate, în timp ce legislaţia îi plimbă prin instanţele de judecată luni sau chiar ani de zile pentru a găsi un vinovat.

Pe scurt, putându-se spune că vântul este cel care trebuie să le dea despăgubiri pentru pagubele produse. În timp ce, nu numai la Câmpulung, se înmulţesc construcţiile fără acte în regulă. Pentru că, în marea lor majoritate, acoperişurile la blocuri au fost construite fără autorizaţii şi alte acte legale din cauza costurilor mari. Proprietarii de apartamente, în general cei ce de etajele superioare, fiind printre singurii care trebuie să suporte costurile construirii unui acoperiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.