A fost elaborată şi votată Strategia de Dezvoltare Locală plină de erori şi cu date statistice din „1900 toamna”!

Conform strategiei municipiul Câmpulung are 71.254 locuitori?!

În octombrie 2016 consilierii locali au aprobat elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Câmpulung pentru perioada 2017 – 2022. Un document „strategic şi operaţional cu rolul de a structura şi prioritiza dezvoltarea municipiului Câmpulung, într-un mod aplicat, cu un plan de acţiune concret, care descrie nu numai ce activităţi sunt necesare, ci şi cum trebuie acestea implementate pentru a obţine efecte sinergice în dezvoltarea urbană”.

Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală având la bază următoarele documente programatice:

– Strategia Europa 2020

– Al 5-lea Raport privind coeziunea economică, socială şi teritorială

– Programul naţional de reformă 2011 – 2013

– Planul de Dezvoltare Regională 2014 – 2020

– Strategia de dezvoltare teritorială integrată a teritoriului Argeş.

„Strategia de Dezvoltare Locala a municipiului Câmpulung reprezintă instrumentul de planificare strategică şi orientare de perspectivă, pe termen mediu şi lung, incluzând obiective ţintă, măsuri de implementare şi evaluare a surselor de finanţare, realiste, pentru orizontul anilor 2017 – 2022.

Ea vizează dezvoltarea realistă şi realizabilă prin atingerea obiectivelor şi măsurilor stabilite în urma analizei situaţiei existente. Acest document implică principiile dezvoltării durabile ale comunităţii, finalizând cerinţele actuale şi oferind generaţiilor viitoare posibilitatea realizării propriilor obiective de dezvoltare. Prin obiectivele propuse, strategia respectă direcţiile de dezvoltare ale municipiului Câmpulung şi se încadrează în documentele programatice judeţene, regionale, naţionale şi europene.

Scopul urmărit în elaborarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului Câmpulung vizează îndeplinirea următoarelor necesităţi de dezvoltare locală, în context naţional/ regional/ judeţean:

  • Formularea unei viziuni adecvate contextului extern şi intern pentru dezvoltarea durabilă a microregiunii pe termen mediu;
  • Stabilirea unui sistem de obiective şi măsuri asociate, corelate cu viziunea formulată;
  • îndeplinirea rolului de document cadru pentru atragerea de fonduri necesare dezvoltării durabile a municipiului şi a zonei.

Obiectivul strategiei îl reprezintă dezvoltarea municipiului Câmpulung pe o perioadă de 5 ani prin încorporarea principiilor şi practicilor dezvoltării durabile în ansamblul programelor şi politicilor publice ale României.”, se arată în referatul Compartimentului Prognoze – Programe.

În şedinţa Consiliului Local al municipiului Câmpulung de marţi, 28 noimebrie 2017, draftul strategiei a fost prezentat aleşilor şi aprobat, deşi n-ar părea că Strategia de Dezvoltare a municipiului Câmpulung a fost finalizată, aşa cum nu au fost parcurşi nici toţi paşii legali pentru a putea ajunge în punctul de a fi votată.

Pe scurt: Datele statistice din draftul strategiei (întocmit de SC ANDRALEX PROJECT COMPANY SRL), prezentat şi supus votului plenului Consiliului Local are unele erori, aşa cum are şi unele prezentări statistice neactualizate de prin 2014 şi chiar dinainte, precum cele legate de numărul angajaţilor unor societăţi comerciale, numărul real al locuitorilor municipiului. Ca să nu ne mai legăm de greşelile gramaticale care sunt nenumărate, dar trecute cu vederea fiind vorba doar d-un „draft”.

Şi totul pentru a nu mai punem în calcul şi încălcarea legilor în vigoare prin faptul că au fost sărite etapele de comunicare publică, prin afişarea cu 30 de zile înainte pe site-ul primăriei, şi supunerea acesteia unei consultări publice.

Interesant fiind că deşi pe etape, criterii de vârstă şi pe sexe populaţia municipiului Câmpulung ar fi de 36.944 de persoane, conform datelor centralizate de la Institutul Naţional de Statistică, la 1 iulie 2017, într-un paragraf înroşit populaţia Câmpulungului s-ar ridica la … 71.254 persoane.

Redând aici exact ceea ce se arată în strategie ca să concluzie a unor date din tabelele pe sexe şi vârste:

„■ 0-19 ani – 12.310 de persoane, 15,92 %

■ 20-44 ani – 27.832 de persoane, 35,69 %

■ 45-64 ani – 22.476 persoane, 32,86%

■ 65 ani – peste 85 de ani – 8.636 persoane, 15,02%”.

Ca exemplu, contrazicându-se cifrele de la un paragraf la altul, asta în condiţiile în care în aceeaşi strategie se arată că „grupa 65 ani – peste 85 de ani – 5.549 persoane, reprezentând 15,02% din populaţie”. Adică acelaşi procent ca şi cel anterior de 15.02%, dar cu alte cifre.

Căci pentru a se înţelege bine, în prima parte apar 8.636 persoane cu vârste între 65 – peste 85 ani, în timp ce mai apoi doar 5.549 persoane.

Dacă ar fi să luăm la despicat toate cele aproape 100 de pagini ale strategiei ar însemna să refacem munca celor care deşi au fost plătiţi printr-un contract de prestări servicii frumuşel n-au făcut altceva decât să copieze de pe ici pe acolo date statistice şi să le pună cap la cap pentru a se arăta că s-a mai făcut … ceva. Un ceva de la megalomanicul capitol al risipirii banilor publici pe mormane de hârtii ce tot conţin proiecte, strategii, iniţiative, etc.

Modelul întocmirii documentaţiilor de orice tip fiind cel în care se fac bani cel mai uşor şi fără a putea exista un control la sânge pentru orice „scăpare”. Deci nici prea mari dureri de cap!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.