Câmpulungeanul Claudiu Ionuţ Butoi, plutonier în cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, este cel mai viu exemplu că oricând viaţa poate fi luată de la capăt şi trăită cu pasiune. Totul pentru a fi fericit. Deşi în 31 iulie, la exact trei zile după ce a împlinise vârsta de 30 ani, a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv, care a aruncat în aer maşina de luptă în care se afla, ca militar ce-şi reprezenta ţara în teatrul de operaţii din Afganistan, Ionuţ Butoi a avut ambiţia de a trăi orice moment al vieţii cu pasiunea unui om care nu a pierdut totul, ci doar posibilitatea de a-şi mai folosi picioarele.

„Au trecut 9 ani de când m-am născut a doua oară şi am învățat că trebuie să merg doar în căruţ şi ajutat de brațe! Vă spun sincer că nu am niciun regret, singurul regret este că am pierdut oameni minunați din viaţa mea: Dragoș, Tata, Bunicul! Mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat putere să merg înainte şi că viaţa trebuie trăită aşa cum este ea. Că mi-a dat o familie minunată şi că am avut ocazia să întâlnesc oameni minunați aproape mereu!”, o spune chiar Ionuţ.

În timpul liber, Ionuţ a învăţat că trebuie să facă ceva şi pentru el practicând înotul şi trasul cu arcul. Activităţi ce i-au adus şi bucurii, dar şi medalii şi numeroase titluri naţionale şi internaţionale.

Chiar astăzi, duminică, 10 septembrie 2017, Ionuţ Butoi a reuşit să câştige aurul la Campionatul Național – Secția Paralimpice, ca pregătire pentru Invictus Games Toronto 2017.

„După 6 luni de muncă, în sfârșit, am câștigat şi medalia de aur! Sunt Campion Național la secția paralimpice!!! Dedic această medalie domnului CPT. Jianu Florin, tatălui meu decedat, camaradului meu decedat Dragoş Alexandrescu şi familiei mele. Mulţumesc din suflet pentru sprijin CSA Steaua, Asociaţiei Povestaşii, antrenorului Aurel Robu şi tuturor camarazilor care m-au susţinut!”, a precizat Ionuţ Butoi pe profilul său de Facebook.

Câmpulungeanul Claudiu Ionuţ Butoi face parte din lotul de sportivi care vor reprezenta România la competiția internațională „Invictus Games Toronto 2017” din Canada. 15 militari români răniți în teatrele de operații, selecționați din lotul lărgit, au fost înscriși în competiția oficială, care va avea loc în perioada 23 – 30 septembrie 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.