De mai multă vreme, Spitalului Municipal Câmpulung întreprinde demersuri pentru a se dota cu un echipament care să asigure tomografii computerizate şi a nu mai dirija pacienţii către alte unităţi sanitare. În acest an, eforturile şi-au găsit împlinirea prin achiziţia unui computer tomograf multislice de ultimă generaţie, cu minim 16 secțiuni achiziționate și minim 32 secțiuni reconstruite. După obţinerea unei serii riguroase de avize şi autorizaţii, echipamentul a primit aprobarea de funcţionare din partea Comisiei Naţionale de Control a Activităţii Nucleare. Acest moment a fost marcat astăzi, în prezenţa unor invitaţi de marcă, printre care s-au numărat doctorul Dan Manu, preşedintele consiliului judeţean, doctorul Simona Honţaru, directorul Direcţiei Sanitare Argeş, doctorul Daniel Muşat, preşedintele Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Argeş, Liviu Ţîroiu, primarul municipiului Câmpulung şi alţii.

Medicul Cristina Ghica, şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, a făcut o scurtă prezentare a noului echipament, subliniind importanţa acestuia pentru investigaţiile medicale amănunţite în vederea unei diagnosticări corecte.

Echipamentul, marca Somatom Scope Power, a fost produs de firma Siemens Healthcare chiar în acest an şi face parte din cea mai nouă generaţie de aparatură de acest tip. Asta înseamnă, pe lângă performanţele medicale superioare, şi un consum de energie mai mic cu pînă la 65% faţă de versiunile anterioare, reducerea nivelului de zgomot în cockpit, protecţie sporită pentru pacienţi şi personalul medical, reducerea timpilor de expunere şi aplicaţii speciale pentru minimizare dozei de radiaţii, în special pentru copii şi pacienţii care necesită scanări multiple.

Costul de achiziţie a acestui echipament, care a inclus şi accesorii, lucrări de amenajare a spaţiului, întocmirea documentaţiilor pentru avize şi autorizaţii şi echipament radioprotecţie, a fost de 929.000 lei fără TVA, din care 10% a fost cofinanţarea acordată din bugetul municipiului Câmpulung, restul fiind asigurat din veniturile proprii ale spitalului. Tomograful are o perioadă de garanţie de 24 de luni de la data instalării, furnizorul obligându-se să asigure să asigure o asistenţă post-garanţie de cel puţin 10 ani

Computerul tomograf asigură investigaţii paraclinice de înaltă performanţă într-un spectru larg de specialităţi medicale cum ar fi cele chirurgicale, obstetrică-ginecologie, oncologie, neurologie, boli interne şi altele. De serviciile sale vor beneficia pacienţii internaţi sau cei cu trimitere de la medicul specialist, dar se pot efectua investigaţii şi la cerere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.