Probleme din ce în ce mai dese la reţeaua de apă şi canalizare a municipiului Câmpulung.

Şi, cum, la Câmpulung, lucrurile sunt făcute doar pentru a se cheltuii cu generozitate banul public, se fac asfaltări, se pun pavele, piatră cubică, şi toarnă tone de beton, îngropându-se astfel vechea reţea mai plină de probleme decât de lichidul vital.

Numai în ultima perioadă au avut loc mai multe avarii, la nivel de Câmpulung, unde echipele SC Edilul CGA SA au fost nevoite să intervină pentru remedieri. Printre ultimele avarii apărute au fost şi cea din Piaţa Jurământului unde asfaltul proaspăt turnat, pe sume exorbitante, a trebuit să fie tăiat pentru a se interveni la peticirea conductei veche de peste o sută de ani. Aşa s-a ajuns ca o lucrare nou nouţă să fie deja peticită, urmând Doamne Fereşte! şi multe alte peticeli. Totul din cauza unor minţi prea luminate ce consideră că nu contează decât ce se vede.

Şi în acest caz, primii care au luat atitudine au fost liberalii câmpulungeni prin vocea liderului lor, consilierul local Bogdan David.

„În ultimii 3 ani am tot atras atenția că lucrările care se fac în Câmpulung de către administrația Țâroiu sunt lucrări de mântuială, care se fac doar cu caracter electoral. Atunci când nu trebuie să muncești tu, Liviu Ţâroiu, pentru a strânge bani pentru investiții ( în loc de greaua moștenire Liviu Țâroiu a avut o moștenire de peste 400 miliarde lei vechi), atunci apare și disprețul față de cheltuirea banului public.

Ceea ce am preconizat s-a întâmplat, la una dintre lucrări a explodat rețeaua de apă, rețea veche de 100 de ani, asta după ce în urmă cu mai puțin de o săptămână a mai avut loc o avarie de acest gen în centrul orașului, în capătul bulevardului. În urmă cu trei ani îi solicitam primarului să revizuiască proiectul de modernizarea a Pieței Jurământului și să prevadă schimbarea canalizării și a rețelei de apă, extinderea rețelei de gaze și îngroparea cablurilor aeriene. Niciuna dintre aceste cereri nu a fost luată în calcul.

Miercuri (n.red. săptămâna trecută) am avut conferință de presă și alături de colegii mei am atras atenția, pentru a nu știu câta oară, asupra acestui lucru, că rețelele de apă sunt vechi și trebuie înlocuite, că lucrările sunt doar de fațadă și că e posibil să apară avarii (am atașat înregistrările video). Nu a trecut nici măcar o săptămână și s-a produs inevitabilul. Proiectul de modernizarea al Pieței Jurământului a fost compromis, una dintre țevile de apă din subteran a explodat prin carosabilul de pe sensul spre Pitești și astfel municipiul Câmpulung a pierdut garanția pentru această lucrare. Evident, ca a apărut groapa de rigoare și vor apărea și peticele de rigoare. Există pericolul să se întâmple același lucru și cu Piața Primăriei, în subteran existând țevi vechi de 100 de ani.

Este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă și cumva, cineva trebuie să răspundă!”, este punctul de vedere al preşedintelui PNL Câmpulung, Bogdan David.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.