La finele anului 2017, primăria Câmpulung a scos la licitaţie o serie de lucrări necesare la un apartament cu două camere, ce-l are în proprietate. Contractul de lucrări a fost atribuit în data de 28 martie 2018, unei firme locale, pentru suma de 25.785 lei. Sumă necesară pentru a se face „reparaţii, zugrăveli, tencuieli şi vopsitorii”, la o suprafaţă de circa 50 mp.

Dacă s-ar mai pune în calcul şi montarea unei centrale termice, schimbarea uşilor şi a ferestrelor, ceva gresie, faianță, etc., dar şi alte lucrări, precum: cele la instalaţia electrică şi instalaţia sanitară preţul total ar depăşi valoarea pe piaţa imobiliară a unui apartament similar.

Potrivit mai multor constructori câmpulungeni, prețul este exagerat, însă este foarte posibil ca ori forța de muncă să fie foarte scumpă ori materialele folosite să fie de cea mai bună calitate. Căci atunci când este vorba de banul public toată lumea se așteaptă ca-n prețul facturat la consumabile să se regăsească chiar și lavabilă cu praf de aur și vopsea cu praf de diamant. Numai așa s-ar putea justifica sumele cheltuite pentru ca la un apartament să fie făcute „reparații generale și de renovare”.

Costuri mari şi în comparaţie cu cele practicate de firme la nivel de Capitală, unde costurile pentru astfel de intervenţii la un apartament cu suprafaţa dublă, mai exact de 4 camere, de circa 84 mp, urcă undeva în jurul a maxim 25.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.