Din cei peste un miliard de euro alocaţi pentru întreaga ţară, Municipiul Câmpulung a prins 15.766.588 lei pentru modernizarea unităţilor de învăţământ

Ministerul Educaţiei a publicat, astăzi, lista cu cele 2538 proiecte din întreaga ţară care au obţinut finanţare prin PNRR pentru modernizarea unităţilor de învăţământ. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro.

Municipiul Câmpulung, cu un punctaj de 95, se situează pe poziţia 329 – Cod depunere proiect – F-PNRR-Dotări-2023-6840, cu proiectul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR ȘI A UNITĂȚILOR CONEXE DIN MUNICIPIUL CÂMPULUNG”, pentru un număr de 14 unităţi de învăţământ.  

 „S-a publicat lista finală cu UAT-urile care au obținut finanțare din fonduri europene pentru dotări unități de învățământ.

Este vorba despre cea mai mare investiție în educație din istoria Câmpulungului: 15.766.588 lei dotări. Acesta a fost unul dintre cele mai grele proiecte. Una e să depui un proiect pentru o școală. E mult mai complicat pentru 15.

Câmpulung este orașul cu cea mai mare concentrare de unități de învățământ din România raportat la populație și suprafață.

Cu banii europeni vom dota 14 unităti școlare (Grădinițe, Școli, Licee, Colegii). În plus, am inclus și Clubul Copiilor care aparține de Consiliul Județean, însă CJ Argeș nu s-a implicat deloc pentru accesarea de fonduri europene. Clubul Copiilor ne-a cerut ajutorul și i-am “adoptat” fără să stăm pe gânduri pentru că este vorba despre copiii câmpulungenilor.

Ce vom cumpăra:

 1. Table interactive, 104 bucăți;
 2. Sisteme de tip desktop cu monitor sau sisteme all-in-one sau laptop, 454 bucăți;
 3. Sisteme sunet, 219 bucăți;
 4. Imprimante multifuncționale, 427 bucăți;
 5. Camere videoconferință, 425 bucăți;
 6. Routere wifi, 11 bucăți;
 7. Alte dispozitive și echipamente tehnologice, 217 bucăți;
 8. Scannere portabile pentru documente, 174 bucăți;
 9. Înființăm și dotăm 34 de laboratoare de fizică, chimie, biologie, asistență psihopedagogică și multidisciplinare;
 10. Dotăm 11 săli de sport;
 11. Dotăm toate sălile de clasă cu mobilier nou.

Dacă lucrurile merg bine (proceduri, achiziție), până la sfârșitul anului viitor, vom finaliza proiectul.” – a anunţat primarul Elena Lasconi.

 

Peste 1 MILIARD DE EURO pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar din România!

Am finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe (palatele și cluburile copiilor, cabinetele de asistență psihopedagogică, cluburile sportive).

Vom finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un număr total de 2.538 de proiecte, pentru 5.846 unități de învățământ beneficiare. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro.

Investițiile presupun:

✅ cabinete școlare (inclusiv pe discipline, de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale.

✅ laboratoare de științe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale și materiale didactice.

✅ laboratoare de informatică dotate în grădinițe, învățământ primar, gimnazial, liceal și în alte unități conexe.

✅ ateliere de practică dotate cu materiale și echipamente didactice.

Un învățământ modern necesită o dotare corespunzătoare a sălilor de clasă, a laboratoarelor școlare, precum și a atelierelor de practică.

👇 Detalii suplimentare despre apel

CLICK AICI!!!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.