Acest lucru fiind vizibil la dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget local pe anul în curs, unde prezenţi au fost doar o mică parte dintre consilierii locali şi câţiva şefi de instituţii şi unităţi de învăţământ din subordinea primăriei, precum şi doi-trei reprezentanţi ai unor asociaţii.

Remarcată a fost prezenţa fostului primar Gheorghe Oancea, nelipsit la astfel de întâlniri anuale şi care a avut chiar şi ceva de spus în încercarea de a sfătui conducerea Câmpulungului cu privire la anumite probleme.

Cel mai pertinent şi mai critic a fost consilierul local Nicolae Dumitrescu, cel care a făcut mai multe comentarii punctuale pe proiectul de buget, la capitolul investiţii ridicând şi problema risipirii unor sume importante pe o serie de hârtii pentru investiţii aflate în stadiul de viitoare proiecte.  În plus, consilierul a pus mai multe semne de întrebare în dreptul unor sume exagerate, alocate pentru mai multe lucrări ce se are în vedere a se executa în 2018.

Nici consilierul local Lucian Ionescu nu s-a lăsat mai prejos şi a ridicat unele semne de întrebare cu privire la cheltuielile de personal în comparaţie cu veniturile proprii, fără a se lua în calcul excedentul bugetar. Vorbindu-se de un procent de peste 70 la sută din venituri ce se vor aloca strict pe cheltuieli de personal.

Cert fiind că discuţiile începute de aleşii locali în cadrul dezbaterii publice de vineri, 9 februarie a.c., vor continua în şedinţa de Consiliu Local în care se va supune aprobării bugetul local pentru anul 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.