La începutul acestei săptămâni, marţi, 14 august 2018, primăria Câmpulung a organizat o nouă dezbatere publică, de această dată privind Studiul de Prefezabilitate pentru obiectivul Amenajarea Complexă a Râului Târgului.

Deşi evenimentul a fost unul anunţat pe site-ul primăriei cu două săptămâni înainte, prezenţa a fost mult sub aşteptările organizatorilor.

Doar şefii Executivului, un fost primar al municipiului, doi arhitecţi câmpulungeni şi presa au fost prezenţi pentru a vedea care sunt planurile Administraţiei Publice Locale pentru demararea unui nou proiect, de această dată pe malurile Râului Târgului.

Pare normal ca la dezbaterile publice cu teme legate de dezvoltarea municipiului nici măcar angajaţii primăriei sau consilierii locali să nu se numere printre participanţi. Cât despre prezenţa câmpulungenilor de rând, sau cea a asociaţiilor ce tot militează pentru dezvoltarea Câmpulungului, nu avem ce să vorbim mai ales atunci când este vorba numai de cheltuirea banului public pe stive de documente.

De subliniat fiind că în Studiul de Prefezabilitate al proiectului de „Amenajarea Complexă a Râului Târgului”, este prevăzută perioada 2014 – 2035 la punctul „strategia de dezvoltare”, fapt ce duce la concluzia că dezbaterea a fost doar o formă legală pentru a se mai risipi ceva bani pe întocmirea altor documentaţii, care să aibă în vedere o eventuală derulare a unui proiect peste ani de zile.

Ca să nu mai amintim şi de sumele astronomice prevăzute estimativ în mega proiectul transformării Râului Târgului în zonă de agrement, pe moment prin întocmirea de strategii, documentaţii şi alte studii.

Devizul general estimativ pe baza cantităţilor de lucrări stabilite ridicându-se la o sumă de peste 15 milioane de lei, respectiv undeva în jurul a 3,3 milioane euro. Pentru ca la final, devizul general estimat aproape să se dubleze ajungând la suma de 28.043.400 lei, undeva la peste 6 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.