Situaţia spaţiilor comerciale din fosta staţie de maxi – taxi, din centrul municipiului Câmpulung – zona Romarta, este încă incertă.

Discuţiile începute în urmă cu mai bine un an de zile, în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local, au fost reluate, liberalii acuzând conducerea primăriei de interese obscure vizavi de licitaţiile care au avut loc pentru respectivele spaţii comerciale. Cu menţiunea că, încă de anul trecut, două dintre spaţii au fost închise, iar singurul spaţiu deschis şi în prezent este cel al unei florării deţinute de cumnatul unui fost primar.

„Deşi ilegale, ţigăniile lui Liviu Ţâroiu sunt încă în picioare

A trecut mai bine de 1 an de când, în ședință ordinară de Consiliu Local, a fost respins la vot proiectul de hotărâre propus de Primar cu privire la prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale din stația de maxi taxi de la Romarta. După respingerea acestui proiect de hotărâre, obiectul contractului îți pierde valabilitatea, iar contractul devine nul lucru care conduce implicit la demolarea de drept a construcțiilor. Deși neprelungirea acestui contract implică demolarea construcțiilor, deși locatarii blocului de la Romarta au semnalat ca această stație a devenit un focar de infecție care înlocuiește wc-urile publice, deși construcțiile strică aspectul central al municipiului, primarul refuză să demoleze aceste țigănii din centrul orașului. Care sunt interesele, nu știm, cert este că se încalcă o decizie a Consiliului Local, toate acestea fiind precedate de niște licitații cu cântec prin care erau stabiliți câștigătorii care păreau stabiliți încă dinaintea desfășurării licitațiilor propriu zis.”, se arată într-un comunicat al organizaţiei PNL Câmpulung.

Cert este că, la finalul lunii mai 2018, primarul Liviu Ţâroiu declara public că odată cu reluarea lucrărilor la Piaţa Primăriei va dispărea şi fosta staţie de maxi – taxi, dar… vor rămâne modulele pentru spaţiile comerciale.

Video – Discuţiile din cadrul şedinţei ordinare pe luna mai 2018. De atunci a trecut mai bine de un an!

Ceea ce nu este totuşi de înţeles este de ce anume nu au rămas deschise, până „la noi ordine” şi celelalte două spaţii comerciale ce ar fi putut aduce un mic plus la bugetul local al municipiului, în condiţiile în care demolarea sau reamenajarea lor a rămas în aşteptare?

De ce numai florăria a primit avantajul de a rămâne în spaţiu?

Întrebări la care mulţi ştiu răspunsul, însă nu doresc să-şi asume şi responsabilitatea declaraţiilor publice în condiţiile în care încă de la bun început construcţia a avut la bază tot felul de acte la limita legalităţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.