Unica societate ce furnizează apă la nivel de Câmpulung şi în câteva comune limitrofe municipiului, SC Edilul CGA SA, continuă seria de acţiuni ce vizează debranşările de la reţeaua publică a celor ce au restanţe la facturi şi a depistării celor ce încalcă legea prin branşamente ilegale sau prin diverse metode de sustragere a consumului fără a fi înregistrat în aparatura de măsură.

În zilele următoare, echipele Edilul CGA fiind în teren pentru a face debranşări sub stricta supraveghere a jandarmilor, „invitaţi” să participe la acţiuni pentru a nu exista probleme şi a se preveni eventualele dispute între angajaţii societăţii şi rău platnicii ce urmează a fi debranşaţi de la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

„Pentru că ne confruntăm din ce în ce mai des cu diferite cazuri de sustrageri de apă din rețeaua publică administrată de societatea noastră, SC Edilul CGA SA, vă atragem atenția că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 286/ 2009 privind Codul penal, așa cum este prevăzut în Legea serviciilor comunitare pentru utilități publice, (nr. 51/2006, cu modificările și completările ulterioare), art. 46.alin. 1: „Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă.”

Furturile sunt săvârșite prin metode diverse: ocolirea apometrelor, branșarea ilegală la rețeaua de distribuție, un alt branșament în afara celui contorizat etc. Sunt considerate consumuri clandestine și cele în care consumul se face prin: ruperea sigiliilor, demontarea contorului, montarea inversă, by-pass la contor sau orice altă modalitate de sustragere a consumului fără a fi înregistrat în aparatura de măsură.

S.C. EDILUL CGA S.A. desfășoară periodic acțiuni de verificare a abonaților, fie ei agenți economici sau gospodării individuale, atât din municipiu, cât și din localitățile limitrofe unde furnizăm serviciul de alimentare cu apă și canalizare (Schitu Golești, Valea Mare Pravăț, Lerești, Bughea de Sus și Bughea de Jos) și încercăm să diminuăm fenomenul prin intensifica controalelor și creșterea numărului echipelor de control.

Art. 47 din Legea nr. 51/ 2006 precizează faptul că: „refuzul utilizatorilor de a permite operatorului accesul la dispozitivele de măsurare – înregistrare, în scopul controlului, înregistrării consumurilor ori pentru executarea lucrărilor de întreținere și reparații constituie contravenție în domeniul serviciilor de utilități publice și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 lei.”

Astfel, dorim să-i atenționăm pe cei care recurg la astfel de practici că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracțiune și se pedepsește ca atare. În cazurile în care se constată un consum fraudulos de apă sau distrugeri ori dereglări intenționate ale componentelor sistemului public de alimentare cu apă și canalizare, S.C. EDILUL CGA S.A. are dreptul să desființeze branșamentele sau racordurile realizate fără obținerea acordurilor legale și să sesizeze autoritățile competente.

De asemenea, pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății noastre se stabilește conform Ordinului 29/N/1993 al MLPAT – Ordin pentru aprobarea Normativului-cadru privind contorizarea apei şi a energiei termice la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, facturându-se 120 mc/lunar, (consum pompă cu jet continuu,  cf. Normativului),  aplicate pe o perioadă de maxim 36 de luni anterioare depistării.”, este ceea ce a comunicat SC Edilul CGA SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.