Cu ocazia Zilei Armatei Române, în data de 25 octombrie 2017, Muzeul Municipal Câmpulung, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, organizează o serie de manifestări la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş.

„În acest an, ceremonia de depunere de coroane şi serviciul religios vor fi însoţite de deschiderea oficială a două expoziţii de tematică istorică şi militară, Tradiţii Militare Muscelene şi Memoria Marelui Război din Judeţul Argeş. O expoziţie organizată în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului şi cofinanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Aceste expoziţii au rolul de a comunica astfel, cu această ocazie cu adevărat deosebită pentru istoria şi societatea musceleană, elemente dedicate istoriei militare şi comemorative specifice acestui spaţiu, dar şi de a spori gradul de cunoaştere şi conştientizare al vizitatorilor asupra realităţilor istorice şi sociale ale zonei.

Vă aşteptăm, aşadar, începând cu ora 10.00, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş din comuna Valea Mare-Pravăţ, judeţul Argeş, pentru ca împreună să aducem un omagiu eroilor militari români căzuţi în Primul Război Mondial, dar şi de a contribui, prin prezenţa dumneavoastră la aceste evenimente, la consolidarea sentimentului de identitate locală.”, este invitaţia lansată de directorul Muzeului Municipal Câmpulung, Alexandru Oprea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.