O nouă afacere de familie a apărut la Câmpulung, unde tânărul Dieter Gheorghiu a avut lăudabila iniţiativă, dar şi curajul, de a deschide prima brutărie artizanală cu pâine de calitate.

Brutăria lui Dieter (Dieter’s Bakery) a fost deschisă, în data de 1 octombrie 2019, la Câmpulung, pe strada Traian, la numărul 81 (vizavi de magazinul de materiale de construcţii de mai sus de Lidl).

La Dieter’s Bakery, în cantitate limitată se poate găsi şi pâinea dacilor, după reţeta originală, o pâine cu alac, pâine care stimulează producerea de celule roşii şi de homoglobină, ajută la eliminarea substanţelor cancerigene şi a celor toxice din organism, a excesului de colesterol, fiind recomandată pentru prevenirea diabetului, arterosclerozei şi celulitei.

Pe pagina sa de Fcebook, Elena Lasconi a făcut un scurt comentariu cea mai bună reclamă pâinilor făcute de prietenul ei Dieter Gheorghiu: „Cea mai bună pâine ever se face la Câmpulung. Am găsit inclusiv pâine cu alac așa cum se făcea pe vremea dacilor. O pâine sănătate curată. Dieter’s Bakery este singura brutărie din țară cu cuptoare germane pe lemne. Ador astfel de inițiative și mă bucur din suflet ca se întâmplă aici”.

Pentru moment, la Brutăria lui Dieter se găsesc trei sortimente de pâine, toate după reţete germane – pâine albă, ţărănească şi neagră, şi în producţie limitată pâinea premium cu alac. Urmând ca în curând brutarul să încerce şi noi reţete, precum pâinea cu cartofi, după reţeta originală în care în aluat se pun cartofi fierţi şi pasaţi, cu nu fulgi sau alt fel de premixuri.

De precizat că, la ora actuală, la doar aproape două săptămâni de la deschidere, deja pâinile făcute de Dieter Gheorghiu se vând “la comandă”, existând o producţie destul de mică în comparaţie cu cerinţa pieţei muscelene. După cum pare câmpulungenii şi muscelenii sunt conştienţi că nu cantitatea, ci calitatea contează, motiv pentru care din ce în ce mai mulţi încep să aleagă produsele de calitate în detrimentul celor cu aditivi alimentari.

“Vă mulţumim tuturor pentru aprecieri. Am dori de la bun început să le cerem iertare celor care nu au reuşit sa cumpere pâine azi. Nu ne-am imaginat nicio clipă că vom ajunge în situaţia delicată de a vinde pâine pe bază de programare…
Procesul de producţie al pâinii durează aproximativ 2.5h, de la arsul lemnelor de brad, întinderea jarului şi echilibrarea temperaturii optime, până la dospirea finală în coşurile de rachită. Timpul acestor două procese trebuie să se întâlnească în punctul de coacere. De aici, încă 40-60 de minute durează coacerea.
Capacitatea celor două cuptoare este mică. Aproximativ 60 de pâini în ambele cuptoare. Ceea ce duce la o producţie mică de aproximativ 200-300 de pâini pe zi. Vom încerca pe cât posibil să satisfacem cât mai mulţi clienţi, nefăcând rabat de la calitate nicio clipă, acesta fiind principalul nostru obiectiv.

Despre reţetele germane adaptate la preferinţele românilor, vă putem spune că toate produsele noastre conţin miere. Ingredientele reţetelor sunt testate atât în Germania, cât şi în România cu experţi germani şi români în brutăria artizanală.

Echipa Dieter’s Bread.” – sursa Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.