Dacă Poliţia Locală şi-ar face datoria după litera Legii, câmpulungenii ar risca amenzi usturătoare!

Într-o singură lună, 33 mii lei a plătit SPADPP pentru gunoiul „abandonat” pe lângă ghene!

La nivelul municipiului Câmpulung a devenit o obişnuinţă ca să vină primăria, dacă este posibil primarul în persoană, pentru a  strânge gunoiul din faţa uşii sau pentru a menţine curăţenia în zona tomberoanelor.

Zilnic, pe lângă spaţiile special amenajate pentru colectarea gunoiului menajer apar maldăre de gunoaie împrăştiate de vânt sau de animalele comunitare, iar câmpulungenii reclamă aceste lucruri către autorităţile publice locale. Autorităţi care ar cam trebui să ia „taurul de corne” şi să înceapă o campanie de conştientizare a câmpulungenilor prin aplicarea, pentru început, a unor avertismente, după care să se treacă chiar şi la sancţiuni legale acolo unde este cazul.

Astăzi, în plină criză epidemiologică, când toată lumea nu mai ştie cum să dezinfecteze totul şi să se ferească de orice boală şi mai ales de noul coronavirus, au apărut în mediul online mai multe fotografii realizate de un câmpulungean în zona Grui, unde gunoiul era împrăştiat pe lângă containerele de gunoi goale.

Conducerea SPADPP s-a autosesizat şi a trimis o echipă să facă curăţenie, deşi în atribuţiile de serviciu nu au şi obligaţia de a strânge gunoiul asociaţiilor sau pe cei al proprietarilor de apartamente.

De subliniat fiind faptul că numai în luna februarie 2020, SPADPP a plătit (din bani publici), o factură de 33.000 lei către operatorul de gunoi pentru gunoiul stradal şi deşeurile rezultate din curăţenia în jurul ghenelor (materiale de construcţie, mobilier, etc.).

Sumă de bani care ar putea să fie folosită în cu totul alte scopuri, asta dacă facem o comparaţie simplă că acelaşi serviciu din subordinea primăriei a plătit doar 2000 lei pentru cumpărarea a 70 de arbori şi arbuşti ornamentali care să fie plantaţi în municipiu.

Concluzia fiind aceea că se plătesc sume enorme pentru a se face curăţenie în urma unor persoane lipsite de bun simţ, iar cei ce nu fac decât să facă munca altora sunt tocmai cei puşi la zid.

Ca şi exemplu elocvent, în alte localităţi, Poliţia Locală atrage frecvent atenţia că, potrivit HCL 371/2007, „asociaţiile de proprietari şi locatari, proprietarii de gospodării individuale şi cetăţenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au ca obligaţie întreţinerea curăţeniei locuinţelor pe care le deţin sub orice formă, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora şi să nu depoziteze pe spaţiile comune deşeuri, bunuri sau alte materiale, dar şi să amplaseze recipiente pentru colectarea deşeurilor menajere şi reciclabile la o distanţă minimă de 5 m faţă de ferestrele imobilelor de locuit şi la o distanţă maximă de 10 m de căile de acces, să menţină curăţenia în jurul acestora şi să le asigure pentru a nu putea fi utilizare de persoane străine asociaţiei, sancţiunile în astfel de cazuri fiind între 500 şi 1000 lei”.

Numai că, în alte părţi legile sunt pentru a fi aplicate, în timp ce la Câmpulung fiecare face ceea ce consideră de cuviinţă sub ochii mult prea îngăduitori ai autorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.