Cum se vede din primărie situaţia economică a Câmpulungului: „Este reprezentată de IMM-uri, servicii, comerţ si turism!”

Administraţia Publică Locală câmpulungeană a elaborat un program de măsuri care să conducă la îmbunătăţirea şi dezvoltarea serviciilor în perioada 2017 – 2022.

Astfel că s-a tot muncit la Strategia Locală privind Accelerarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice în Perioada 2017 – 2022, strategie ce va fi pusă în faţa aleşilor locali pentru a fi aprobată.

În respectivul document, reprezentanţii primăriei au descris şi situaţia economică a municipiului, decăzut din drepturi la stadiul de oraş, dat fiind că de câte ori se vorbeşte de localitatea cu statut legal de municipiu – Câmpulung se spune „oraş”. Fapt ce ar putea duce chiar la nulitatea documentului în sine din simplul motiv că nu s-a dat încă nici o lege ca să  schimbe rangul localităţii Câmpulung de la municipiu la oraş.

 „2.4 Situaţia economică

Ponderea principală în economia oraşului Câmpulung este reprezentată de I.M.M-uri, servicii, comerţ şi turism.

            Trebuie amintită şi existenţa câtorva unităţi de producţie agroalimentare (fabrici de pâine şi produse de panificaţie, producere a băuturilor alcoolice), precum şi de mici întreprinzători angrenaţi în industria prelucrării lemnului şi a mobilierului din lemn.

            Sectorul serviciilor, dezvoltat inegal şi insuficient până în ani 1990, a urmat un trend ascendent, fiind reprezentat exclusiv de firme private care asigură prestări de servicii către populaţie (construcţii, instalaţii tehnico-sanitare, decoraţiuni interioare şi exterioare pentru construcţii, transportul de persoane şi transportul mărfurilor, precum şi transport rutier de mare capacitate în regim intern şi internaţional).

            Tot la capitolul servicii nu trebuie neglijate serviciile publice către populaţie (salubrizare, întreţinere străzi şi spaţii verzi, distribuţia apei potabile, exploatarea şi întreţinerea canalizării menajere şi pluviale, epurarea apelor uzate menajere, precum şi colectarea şi depozitarea controlată a deşeurilor menajere).

                        Agricultura este relativ puţin reprezentată în economia oraşului, fiind o agricultură de subzistenţă, de mică performanţă, forţa de muncă reprezentând-o populaţia de vârsta a treia şi populaţia care este angajată în alte domenii.”, se arată în Strategie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.