Cum îi păcăleşte Guvernul pe beneficiarii de ajutoare alimentare de la UE? Una e pe listă alta în cutiile parasigilate!

De marţi, 16 august 2016 a început şi la Câmpulung distribuirea de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană pentru cei cu venituri reduse, respectiv cei ce au venituri de până în 450 lei pe lună, venituri provenite din pensii, indealimentemnizaţii de şomaj sau de handicap grav ori accentuat.

Fiecare beneficiar primeşte două cutii. Fiecare cutie (sigilată fiind) ar trebui să conţină, potrivit inscripţiei de pe cutie şi tabelului de pe site-ul primăriei următoarele produse: 1 kg făină, 2 kg mălai, 1 pungă cu 400 g paste făinoase, 2 sticle a câte un litru de ulei, 1 pungă zahăr, 1 conservă de 300 g carne de vită, 1 conservă de 200 g pateu de ficat, 1 kg orez, 1 conservă de 400 g de pastă de tomate şi 500 g fasole boabe.

Interesant este că nu puţini câmpulungeni au avut surprize când au desigilat cutiile şi aualimente 2 constatat că Guvernul i-a păcălit. De ce? Pentru că lista nu corespunde cu ceea ce se găseşte în cutii. Mai exact, lipsă sunt fasolea boabe şi pastele făinoase, însă fiecare cutie a fost suplimentată cu o cutie de pastă de tomate şi, după noroc, cu câte o pungă de 1 kg mălai.

Oricum nimeni nu a reclamat lipsurile, ci doar le-au constatat. Însă, faptul că de la Guvern se dă ceva pe acte şi este cu totul altceva în cutii nu este prea normal, iar cei responsabili ar trebui să facă rectificările de rigoare pentru a nu semăna distribuirea ajutoarelor cu fonduri de la Uniunea European cu o nouă ţeapă dată românilor.

 

3 COMENTARII

 1. Produsele au fost puse in cutii chiar in sedinta de guvern. Ministii nu au fost atenti si au bagat in cutii produsele care nu au fost pe lista .Toate cutiile gresite au ajuns la Campulung ! Dragnea si Tariceanu vor avea acum un motiv solid pentru motiune . Domnule jurnalist fara nume , nu ti se pare ca esti caraghios ???

 2. … E de plans!! Aceste ajutoare alimentare, Legea 416, etc. sunt de plans …
  Clasa de mijloc, traiul decent, fara pomeni, sunt lucruri de domeniul SF-ului in Romania actuala, de aici si aceste aberatii privind lista de produse alimentare ce trebuia sa fie in orice cutie, produse achizitionate de Guvern, si ceea ce furnizorii (castigatorii licitatiilor) au pus in cutii … Guvernul este responsabil, in acest caz, de verificarea modului in care se respecta contractul …
  Pana la urma este vorba de bani publici, fie ei dati si pe aceste ajutoare … dintr-un program finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național.

 3. Doamna Lucia din cate se vede materialul este semnat de un ziarst o ziarista Author: Ioana Ştefan
  Redactor Şef
  dar nu vedeti decat ce va convine ca se fura nu va convine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.