De vineri, a fost confirmat, aflându-se internat la Spitalul Orăşenesc Mioveni, şi liderul Sindicatului Sanitas Câmpulung, asistentul Gabriel Eana.

Tot la Spitalul din Mioveni au mai ajuns şi alte asistente medicale şi infirmiere din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung şi o asistentă medicală de la Spitalul TBC.

Şi în cursul zilei de sâmbătă, 11 aprilie, au fost trimise încă două cadre medicale la Spitalul din Mioveni, o asistentă şi o infirmieră cărora le-a ieşit rezultatul pozitiv la testul COVID-19.

Statistic, până la finele săptămânii au fost confirmate: 3 cadre medicale în cursul zilei de joi (două de la Spitalul Municipal Câmpulung şi o asistentă de la Spitalul TBC), alte 12 cadre medicale confirmate vineri şi încă 2 cadre medicale de la Spitalul Municipal confirmate sâmbătă. Un total de 17 până la această oră, potrivit datelor pe care le avem.

Conform celor declarate telefonic de liderul de sindicat, Gabriel Eana, vineri seară, la puţin timp după ce a fost internat la Spitalul Mioveni, cel mai probabil cadrele medicale au fost infectate în afara unităţilor medicale, neexistând nici un indiciu că sursa de infecţie a fost vreun pacient.

„Cel mai probabil, infestarea cadrelor medicale, s-a realizat înainte de data de 30 martie. Perioada de incubaţie durează câteva zile. Joi, au apărut primele cazuri în rândul cadrelor medicale. Fără asistenta de la Spitalul TBC, sunt două asistente de ieri (n.red. joi, 9 aprilie) şi alte 12 cadre medicale confirmate astăzi (n.red. vineri, 10 aprilie), majoritatea fiind de la etajul trei (n. red. Secţia Boli Interne a Spitalului Municipal Câmpulung). Eu, exclud orice variantă de contaminare de la un pacient COVID, confirmat. Nici un cadru medical infectat nu a fost în prima linie la triaj, nici la izolare”.

 „Numărul cadrelor medicale din Argeș infectate cu virusul COVID-19 continuă să crească. La cele 3 asistente medicale din Câmpulung, se adaugă astăzi încă 5 cadre medicale din același municipiu. Este vorba despre 3 asistente medicale și 2 infirmiere de la Spitalul Municipal Câmpulung. Se așteaptă însă rezultatele testelor pentru mai mulți colegi ai cadrelor medicale deja confirmate pozitiv.”, informa Prefectura Argeş în după amiaza zilei de joi, 9 aprilie 2020.

Statistica pe zile, la final de săptămână pentru întreg judeţul Argeş:

VINERI, 10 aprilie 2020

– persoane aflate în izolare: 3586;

– persoane aflate în carantină instituționalizată: 606;

– persoane vindecate: 5;

– persoane diagnosticate pozitiv: 53.

Precizăm că situația este pentru ora 08.00.

SÂMBĂTĂ, 11 aprilie 2020

– persoane aflate în izolare: 3201;

– persoane aflate în carantină instituționalizată: 595;

– persoane vindecate: 6;

– persoane diagnosticate pozitiv: 54;

DUMINICĂ, 12 aprilie 2020

– persoane aflate în izolare: 1437;

– persoane aflate în carantină instituționalizată: 608;

– persoane vindecate: 6;

– persoane diagnosticate pozitiv: 57;

Conform datelor DSP Argeș, până acum în județ s-a înregistrat un singur deces al unei persoane infectate cu virusul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.