După un an şi ceva, după două licitaţii deschise fără nici un rezultat, în luna noiembrie a anului trecut fosta Piaţă Vişoi (teren plus construcţii) a fost concesionată prin negociere directă unei firme administrată de un chinez.

Numai că, potrivit reprezentanţilor primăriei Câmpulung, nici la ora actuală contractul de concesiune nu a fost încheiat pe motiv că firma câştigătoare, SC XU SHENG COMINPEX SRL Balş, nu s-a prezentat pentru finalizarea actelor, ci tot amână momentul aşteptând nu se ştie ce răspuns la o adresă înaintată autorităţilor locale.

Cel mai probabil, ca reprezentanţii firmei chinezeşti din Balş să dorească o renegociere a viitorului contract dată fiind redevenţa enormă pe care, iniţial, au fost de acord să o plătească primăriei în sumă de aproximativ 5.000 euro (23.000 lei lună). Cu menţiunea că preţul de pornire al licitaţiei a fost de circa 1.500 euro lunar.

Intenţia asiaticilor, reprezentanţi ai SC XU SHENG COMINPEX SRL Balş – firma ce a concesionat Piaţa Vişoi, fiind aceea de a transforma fosta Piaţă Vişoi într-un depozit pentru vânzări online. Fapt pentru care s-ar dori ca primăria ori că mai scadă redevenţa lunară ori să dea spaţiul amenajat la cheie.

Decizia urmând a se lua la nivelul conducerii primăriei Câmpulung, deşi în acte sunt prevăzute 60 de zile ca termen de încheiere al contractului. Termen ce a trecut de mult şi poate lăsa portiţe către o nouă renegociere directă, asta dacă se ocoleşte faza unei noi licitaţii deschise sau a unei noi negocieri directe cu uşile deschise şi altor firme posibil interesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here