Consiliul Local a fost de acord ca testele RT-PCR la cerere să fie scumpite la solicitarea consilierului personal dr. Andrei Aron!

 

În cadrul şedinţei Consiliului Local al municipiului Câmpulung, care a avut loc astăzi,  s-a discutat intens pe subiectul creşterii tarifului la testarea RT-PCR SARS-CoV2, de la 200 de lei la suma de 250 lei pentru orice test la cerere. Iniţial existând o propunere de 300 lei.

Consilierul primarului pe probleme de sănătate, dr. Andrei Aron, a intervenit în şedinţă şi a precizat că la această oră preţul practicat la Câmpulung este cel mai mic din Argeş. Testarea la cerere fiind special pentru peroanele care nu prezintă simptome sau care doresc să plece în afara ţării.

„Numai persoanele care prezintă simptome sunt testate gratuit. O pandemie poate să fie ţinută sub control doar prin anchete epidemiologice. Nu este o chestie foarte populară mărirea tarifului. Trebuie găsite soluţii pentru a fi subvenţionate din bugetul local sau cu sprijinul Guvernului. Trebuie să se modifice şi definiţia de caz”.

După discuţii pro şi contra, majoritatea consilierilor locali a decis să mărească preţul pentru o perioadă scurtă de timp, până ce se vor găsi soluţii şi se va lua o altă hotărâre. Ce perioadă nu se ştie, dar se caută … soluţii!

Ne întrebăm dacă doamna primar Elena Lăsoni va iniţia o nouă strângere de fonduri din sponsorizări şi donaţii şi pentru a se putea face o testare în masă şi nu numai pentru a se achiziţiona te miri ce reflectoare, garduri şi alte ornamente pentru împodobirea Câmpulungului în prag de sărbători în plină pandemie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.