Consilierul local PSD despre primarul Liviu Ţâroiu „Că uneori nu-i convine câte ceva, asta e, se obişnuieşte şi face ca noi!…”

Interviu cu Nicolae Dumitrescu, ce are statulul de consilier local PSD Câmpulung:

R. Domnule consilier Nicolae Dumitrescu, este aproape final de an 2017 şi nimeni din cadrul PSD Câmpulung nu a făcut o statistică a ceea ce s-a făcut şi ceea ce nu s-a reuşit să se realizeze. Sunt multe probleme la care nimeni nu răspunde, liderii partidului din care şi dvs. faceţi parte neieşind cu declaraţii publice şi nici în cadrul unor conferinţe de presă ne-am permis să vă trimitem un set de întrebări, pentru că dvs. aţi dat întotdeauna dovadă de transparenţă atunci când a fost vorba de a se răspunde la întrebările privind problemele existente atât în cadrul PSD, cât şi în cadrul Administraţiei Publice Locale.

Nicolae Dumitrescu: „De regula , bilanţurile şi statisticile se fac după încheierea anului, când accesul la date concrete este mai simplu şi nu supus unei cenzuri inexplicabile, din punctul meu de vedere! Mă refer aici la Autoritatea Publică Locală. De asemenea lipsa de transparenţă decizională a Executivului se manifestă şi în raport cu noi, consilierii locali, ceea ce din nou cred că e o prostie! Nu pot eu să vă spun de ce nu-i place primarului să fie comunicativ, deşi, în raport cu presa ar trebui să o facă, pentru informarea cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite! Cât priveşte comunicarea ca formaţiune politică, periodic, d-l preşedinte Marin o face, atunci când chiar are ce să vă spună! Există totuşi o disciplină de partid şi nu putem fiecare să convocăm conferinţe de presă după bunul plac! Dar aşa cum am făcut de fiecare dată, am să încerc să vă răspund cât se poate de sincer la întrebări”.

R.Care este, din punctul dvs. de vedere bilanţul finalului de an 2017?

Nicolae Dumitrescu: „Consider că per total, atât ca formaţiune politică, dar şi ca Executiv cu reprezentare majoritară, se poate considera un bilanţ bunicel! Şi asta pentru că s-a reuşit menţinerea unui climat de echilibru sub toate aspectele, chiar dacă au existat şi unele nemulţumiri! Vreau să cred că fiind în primul an de mandat ca primar cu puteri depline, d-l Ţâroiu a cam înţeles ce şi cum trebuie să facă pentru interesele majore şi imediate ale cetăţenilor, pe care trebuie să le trateze prioritar, dar şi ca noi, consilierii locali PSD care constituim majoritatea de care el are nevoie pentru punerea în aplicare a programului electoral şi a tuturor proiectelor de interes local, nu suntem doar o maşinărie de vot care să acceptăm orice! Motiv pentru care şi noi cerem mai multa transparenţă în gestionarea banului public!”.

R.Se aude că există probleme privind organizarea SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, firma Consiliului Local ce administrează pieţele municipiului. Mulţi spun că tot scandalul are la bază schimbarea actualului director Ionel Vlădescu şi pregătirea postului pentru un social – democrat, respectiv fostul consilier local PSD Victor Bână.

Nicolae Dumitrescu: „V-as sugera încă o dată să nu vă mai luaţi după zvonuri! Mai întâi trebuie înţeles că PSCM SRL nu este firma CL, a consilierilor ! Ea s-a format din nevoia externalizării serviciilor de către primărie, şi pentru că nu putea tot ea să fie acţionar, atunci s-a atribuit CL ca acţionariat! Şi aici avem o mare problemă! Primăria aproape că nu mai vrea să ştie că această firma este furnizoare de servicii publice pentru cetăţenii municipiului, lăsând personalul operativ al acesteia să se descurce cum poate, ba mai legându-i şi câte o piatră de cap, cum a fost cu darea în administrare a unor active absolut inutile pentru ei, dar extrem de costisitoare! Primăria trebuie să înţeleagă că niciodată această firmă n-o să funcţioneze eficient fără sprijinul ei! S-a instalat o idee falsă şi periculoasă , spun oamenii primăriei, CONSILIERII să se ocupe! Autoritatea Publică Locală să înţeleagă că aceştia nu sunt executivul, nu au acces la pârghiile de intervenţie operativă decât tot cerându-le voie lor, nu sunt zilnic prezenţi acolo unde se operează zilnic pentru bunul mers al activităţii! Şi… cu voia dvs., birourile şi serviciile care ar trebui să le dea ajutor… tot ce ştiu ele vor face!

Totuşi, modul în care conducerea acestei firme, în  speţă dl. Vlădescu, rezolvă problemele specifice ale acesteia, este cam departe de cerinţele unui obiectiv de asemenea importanţă şi, fără să intru-n amănunte, am rămas stupefiat să aflu că un aviz ISU – care ştim cu toţii totuşi cât de anevoios se obţine – trenează de 9(nouă) luni, timp în care nu l-am auzit niciodată că se alarmează şi ne alarmează, pentru că de el depinde punerea în aplicare a proiectului de reconstrucţie a Pieţei centrale a municipiului, pentru care banii sunt alocaţi de vreo 2 ani! Să mai adaug şi observaţia plină de adevăr a colegului Costică Ivan, legată de gradul ridicat, de periculozitate pe care-l prezintă suprastructura veche şi ruginită! Şi în aceste condiţii, să stai impasibil? Nu doresc să fac acum un rechizitoriu al lipsei de manageriat eficient al SC Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, dar în schimb vă informez cu toată responsabilitatea că în afara unor discuţii despre posibila înlocuire a directorului cu o persoana ceva mai activă, mai implicată, mai energică, nu s-au făcut aprecieri sau nominalizări ! Şi poate … dinspre PSD, nu neapărat ca membru, poate fi şi un simpatizant ! Şi pentru că aţi amintit de Bână, chiar cred că ar putea să fie unul din candidaţi!”.

R.Cum vedeţi dvs. şi o posibilă schimbare a managerilor SPADPP şi SC Edilul CGA SA? Ştiindu-se că există discuţii în cadrul PSD şi pe acest subiect.

Nicolae Dumitrescu: „Da , au fost astfel de discuţii şi vă reamintesc faptul că, personal, am ridicat această problemă în plenul şedinţelor lunare ale Consiliului Local de cel puţin trei ori în ultimii doi ani! N-am auzit pe nimeni să mă susţină! Ca şi în cazul amintit mai sus, fiind vorba de firme, de entităţi de servicii publice, cu care primarul şi primăria lucrează, colaborează, acţionează ZILNIC şi permanent, este necesară implicarea primarului în mod esenţial, noi urmând să aplicăm în deplină concordanţă cu domnia sa procedurile de revocare şi ulterior numire în funcţii! De ce n-o face? Nu vreau să comentez acum în prag de sărbători!”

R.În Strategia de Dezvoltare a municipiului, trecută recent de votul Consiliului Local, este şi punctul în care se spune că la Câmpulung nu există deşeuri depozitate, şi nici nu se face transport de deşeuri. Ştim bine că acest lucru nu este real. Cum comentaţi?

Nicolae Dumitrescu: „Nu sunt suficient de informat pentru a face astfel de aprecieri, dar nu ne putem face că nu ştim despre încă neridicatele deşeuri existente pe platforma Landmark Management. Unele chiar deosebit de periculoase! În schimb, în ceea ce priveşte transportul de deşeuri, sunt în cunoştinţă de cauză şi pot să afirm că ele se transportă pentru a fi incinerate şi nu depozitate! În ce măsura arderea acestora afectează zona, este deja o problemă foarte tehnică şi doar primăria se poate implica în investigaţii! Vedeţi, facem ce facem şi tot la primărie şi primar ne raportăm! Pentru că, fără nicio tentă sau încercare de a supăra pe cineva, NIMIC nu se poate rezolvă în urbe fără aceştia, dar mai ales fără primar, nimeni nu mişcă nimic, totul se raportează la acesta! Şi asta nu neapărat datorită acelui obicei comunist nenorocit de a trece totul prin “tătuca”, dar este esenţială implicarea primarului în toate! Acesta este motivul pentru care atunci când vrei sa candidezi, te gândeşti dacă eşti sau nu dispus ca pe perioada mandatului să cam uiţi “de ale tale” şi să te dedici exclusiv comunităţii care te-a ales!”.

R.De asemenea cum comentaţi preţurile de achiziţie pe banii publici, un exemplu băncile şi coşurile de gunoi stradale, care au costat triplu faţă de preţul de achiziţie al aceloraşi produse de către alte primării.

Nicolae Dumitrescu: „Aceasta a fost alegerea primarului, dar chiar sunt estetice şi foarte rezistente, probabil acesta este motivul pentru care au costat mai mult! Numai de-ar ţine! Însă oricine are dubii privind unele cheltuieli ce par anormal de mari, se poate adresa mai multor instituţii abilitate în a face asemenea investigaţii şi în măsura în care se confirmă, să ia măsurile necesare! Faceţi-o!

R.În acelaşi timp există şi achiziţii ale SPADPP de care primăria pare a nu şti nimic. Şi aici existând exemplul concret al închirierii unor decoraţiuni de Crăciun pentru 60 de zile, pe sume destul de mari. Conducerea primăriei ştiind că este vorba doar de amplasarea acestora gratuit, pentru reclamă, cu toate că pe SEAP se arată că a fost şi atribuit contractul unei firme din Buzău.

Nicolae Dumitrescu: „Nu am nici cea mai vagă informaţie! Dacă deţineţi astfel de informaţii neconforme, faceţi-le publice!”.

R.Ne-aţi putea preciza şi de ce credeţi că primarul este prezent permanent la toate şedinţele AGA, văzut fiind ca cel ce orchestrează şi supraveghează orice decizie a grupului PSD?

Nicolae Dumitrescu: „În răspunsurile anterioare am făcut unele aprecieri – puncte de vedere personale, evident – asupra importanţei extraordinare a primarului şi executivului său, pentru viaţa comunităţii! Atunci cum să nu participe acesta la AGA, indiferent despre care vorbim? Doar că trebuie să fie rezervat în a induce idei cu care puţini consilieri ar putea să fie de acord. El, care ştie cel mai bine cum se mişcă lucrurile în urbe, ar putea să ne dea unele explicaţii, pe baza cărora noi să hotărâm unele acţiuni! Şi vă garantez că aşa a făcut! Deocamdată nu a forţat lucrurile în vreo direcţie care să ne pună pe gânduri. Că uneori nu-i convine câte ceva, asta e, se obişnuieşte şi face ca noi! Ca şi la partid!”.

R.La final, ce ne puteţi spune cu privire la scena politică actuală şi dacă social  -democraţii câmpulungeni vor participa la mişcările de protest anunţate de la nivel naţional.

Nicolae Dumitrescu: „Cred că nu mai este cazul să vorbim despre asta, acum când MS Regele Mihai I de România a decedat şi i se pregătesc funeraliile! Când veţi vrea, alta dată, putem să vorbim despre “manifestatiile profesioniste perpetue” ale Statului paralel, binom şi alte nenorociri!”.

R.Pentru a încheia într-o notă de sărbătoare, deoarece este luna decembrie şi de Sfântul Nicolae şi ziua dvs., ce mesaj le transmiteţi atât colegilor de partid, celor din Consiliul Local, cât şi tuturor câmpulungenilor.

Nicolae Dumitrescu: „Le mulţumesc tuturor celor care m-au felicitat de ziua onomastică şi profit de acest prilej pentru a ura tuturor muscelenilor

SFINTE ŞI FERICITE SĂRBĂTORI DE CRĂCIUN ŞI ANUL NOU!

Este esenţial să se revină la normalitate, seriozitate, respect şi bună credinţă!

La mulţi ani!”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.