Vă informăm că în Municipiul Câmpulung, în zona străzilor Leculești și Chilii, în data de 28.03.202, între orele 09:00 – 16:00, se vor executa lucrări de întreținere culoar de siguranță al rețelelor electrice aeriene (LEA) 20 kV de distribuție publică.

Lucrările vor consta în tăierea și îndepărtarea din culoarul de siguranță LEA, din domeniul public, a arborilor/pomilor, respectiv, după caz, a crengilor acestora, și a celor crescuți în lateralul LEA ale căror coroane s-au apropiat la distanțe periculoase de conductoarele rețelelor electrice sau care pot fi răsturnați de vânt/zăpadă peste conductoarele LEA 20 kV Schitu-Musceleanca.

Acțiunea este menită să prevină producerea de accidente umane prin electrocutare, incendii, deteriorarea rețelei electrice, întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor sau alte pagube.

La stabilirea volumului de lucrări de tăiere/decoronare arbori din culoarul de siguranță LEA și din proximitatea acestora se are în vedere poziția, talia, specia arborilor/copacilor, viteza de creștere, precum și necesitatea de a preveni intrarea în contact a crengilor cu conductoarele LEA 20kV ca urmare a acțiunii factorilor meteorologici: vânt, zăpadă, ploaie înghețată sau combinații ale acestora care pot apleca, îndoi, rupe, răsturna arborii/copacii sau crengile acestora peste conductoarele LEA.

Temeiul legal al acestei acțiuni îl constituie Legea energiei 123/2021 și Ordinul ANRE 239/2019, cu actualizările lor la zi.

Lucrările de întreținere a culoarelor de siguranță LEA în zonele menționate mai sus se vor realiza cu întreruperea tensiunii în rețeaua de medie tensiune pentru asigurarea măsurilor de electrosecuritate.

Lucrările se vor efectua în vederea eliminării riscurilor de prăbușire a copacilor peste liniile de medie tensiune, de incidente, incendii și de pierderi de vieți omenești, în condițiile de toamnă-iarnă cu vreme nefavorabilă, cu vânt puternic, ploaie și ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.