Primăria Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului că, de la 1 ianuarie 2019, în conformitate cu prevederile art.17, alin.1, lit.e din Legea nr.211/2011 privind regimul deşeurilor, autorităţile publice locale au obligaţia să aplice sistemul “plăteşti pentru cât arunci”, în care se va lua în calcul cel puţin unul dintre următoarele elemente: volumul gunoiului generat, frecvenţa de colectare, greutate, saci de colectare personalizaţi utilizaţi.

În acest fel, cetăţenii vor plăti doar pentru deşeurile menajere, cele care ajung la depozitul de deşeuri, iar cele reciclabile vor putea fi mai uşor de valorificat de către operator.

Astfel, pentru diminuarea cantităţii de deşeuri generate de la populaţie, cât şi de la agenţii economici de pe raza municipiului Câmpulung şi pentru creşterea gradului de reciclare de 35% impusă de Comisia Europeană, aveţi obligaţia de a asigura precolectarea separată, în recipiente distincte a deşeurilor pe care le generaţi.

În acest sens Primăria Câmpulung prin SC FINANCIUAR URBAN în calitate de operator de salubritate, colectează selectiv deşeurile de ambalaje de hârtie-carton, plastic provenite de la populaţie în ultima zi de vineri din  fiecare lună. Menţionăm că acestea nu trebuie să fie amestecate. Sacul cu deşeurile reciclabile va fi scos la poartă, de unde este ridicat de către angajaţii SC FINANCIUAR URBAN SA.

Cetăţenii care locuiesc la blocuri, au obligaţia de a depune separat deşeurile, respectiv deşeuri reciclabile (hârtie-carton, plastic, sticlă) în containere colorate, iar deşeurile reziduale (menajere) în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare.

Cei care nu respectă celor mai sus menţionate, riscă să plătească mai mult pentru gunoiul generat!

PRIMAR,

Ioan Liviu ŢÂROIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.