COMEMORAREA CENTENARULUI PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL LA CÂMPULUNG

PROGRAMUL ORIENTATIV AL MANIFESTĂRILOR ORGANIZATE DE MUZEUL DE ISTORIE CÂMPULUNG ÎN PERIOADA IMEDIAT URMĂTOARE:

În săptămâna „Şcoala Altfel”, ce se va desfăşura în perioada 18 – 22 aprilie2016, Muzeul de A3_V2Istorie din municipiul Câmpulung are un program de activități interactive organizate în colaborare cu Batalionul 30 „Vânători de Munte” și cu „Asociaţia Regimentul 6 Dorobanţi” în Piața Centrală a Municipiului și la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

De asemenea, şi în acest an va fi organizată „Noaptea Muzeelor”, în data de 21 mai 2016, noapte în care va avea loc o proiecție de film istoricvla Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

În luna iulie, în perioada cât se vor desfăşura Zilele Municipiului Câmpulung, „Asociaţia Regimentul 6 Dorobanţi” și Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” vor fi invitaţii Muzeului pentru o serie de demonstrații de tehnică de luptă şi o paradă militară cu prezentarea echipamentului. Campare pe o perioadă de o zi în fața Muzeului Municipal Câmpulung.

În luna august va avea loc o manifestare cultural – științifică, în colaborare cu „Oficiul Național Cultul Eroilor” și „Tradiția Militară” – la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

Totodată, luna septembrie va fi dedicată comemorării luptelor de la Mateiaș – paradă militară, depunere de coroane, Te Deum ecumenic – la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

Program urmat de o sesiune de comunicări științifice a Muzeului, ajunsă la ediția cu numărul XXXI – „100 de ani de la Participarea României la Marele Război”.

Pentru mai multe detalii legate de acest program în amănunt, conducerea Muzeului îi invită pe toţi cei interesaţi să urmărească pagina de Facebook, precum şi site-ul instituţiei: www.muzeulcampulung.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.