În data de 26 septembrie 2019 a fost depusă o nouă declaraţie de participare la „licitaţia” în sistem „simplificat” pentru reabilitarea şi extinderea Compartimentului Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung.

Preţul estimat pentru începerea lucrărilor este de 3.870.605 lei, în condiţiile în care primarul Liviu Ţâroiu, în ultima sa conferinţă de presă, a precizat că valoarea totală a lucrărilor noului Compartiment destinat bolnavilor de cancer va ajunge la circa 8,5 milioane lei (aproape 2 milioane de euro), cu menţiunea că s-a cerut sprijin financiar şi din partea Ministerului Sănătăţii pentru suplimentarea investiţiilor.

Procedura impusă legal pentru găsirea firmei care să facă lucrările a început încă de la finele lunii iulie a.c., însă lucrurile au fost îngreunate de lupta dintre două firme câmpulungene dornice să prindă contractul de lucrări.

Dacă în primă etapă a negocierilor se luptau firma lui Ion Pătrăşcan, Sercop ADN, cu asocierea de firme And Secom Intexim – Inic, conduse de Ion Cotescu şi Cornel Bivol, la ora actuală lucrurile s-au schimbat puţin şi la cea de-a doua declaraţie de participare Pătrăşcan şi-a luat ajutoare asociindu-se cu firma deţinută de Adrian Pancu, Pet Electric Global SP.

La ora actuală, procedura de atribuire a contractului de lucrări, aflată în faza de evaluare -calificare tehnică, are ca termen data de 10 octombrie pentru evaluarea financiară, după care urmează să se dea un nou termen pentru selecţia câştigătorului. Urmând ca lucrările să înceapă… dacă se finalizează şi licitaţia şi nu mai apar, între timp, alte contestaţii. Deşi primarul municipiului este destul de încrezător că se apropie momentul încheierii contractului şi pot să fie demarate lucrările.

Şi cum speranţe există, pentru că pe hârtie şi declarativ lucrurile stau extrem de bine, rămâne de văzut când vor începe lucrările şi care va fi termenul de execuţie. Şi, mai important, când vor putea bolnavii să beneficieze de noile condiţii care pe moment se află doar în stive de documentaţii.

1 COMENTARIU

  1. O veste buna pentru Patronul firmei isi mai pune un opritor de viteză și în fața caselor rudelor cu banii rămași! Ajungem sa facem spitale cu firme care nu au experienta decat pentru placare cu polistiren a blocurilor…mizerie de oras!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.