Ce lucrări se fac pe zona centrală a Câmpulungului şi care sunt costurile!

După cum bine se cunoaşte, începând cu data de 09 mai a.c., circulaţia rutieră pe strada Republicii, tronsonul cuprins între magazinul AKTA şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, a fost închis complet pentru o perioadă de timp de aproximativ 6 luni.

Asta în situaţia în care în respectiva zonă au demarat lucrările la un proiect de circa 2 milioane de lei ce vizează amenajarea urbanistică.

Lucrările au început în parcul din apropierea Pieţei Jurământului, unde s-a constatat că se face o reală afacere cu borduri în situaţia în care de la „defunctul” megaproiect Kretzulescu rămăsese o cantitate destul de mare de borduri, care s-a evaporat peste noapte.

Un subiect de analiză fiind bordurile puse în două rânduri, şeful de şantier motivând că a fost vorba de un artificiu pentru a se nivela zona respectivă. Fiind vorba de banul public e normal bordurile să fie “mai ieftine” decât o cantitate necesară de umplutură pentru nivelare.

Ca să nu mai vorbim că în părculeţul din apropierea Pieţei Jurământului, după cum se vede va fi vorba de mai mult beton decât spaţiu verde. Încât nu ne-ar mira ca în câţiva ani să avem parcuri numai din alei asfaltate şi borduri.

Proiectul de „Amenajare urbanistică pe Str. Negru Vodă şi Str. Republicii între B-dul Pardon şi intersecţia Str. Negru Vodă cu str. G-ral Teodorescu”  se află în plină desfăşurare şi are un cost de 1.950.587,34 lei fără TVA.

Scurt istoric:

În prima parte a anului trecut, prin HCL 43 din 27.04.2017, consilierii locali câmpulungeni au aprobat proiectul: „Amenajare urbanistică pe Str. Negru Vodă şi Str. Republicii între B-dul Pardon şi intersecţia Str. Negru Vodă cu str. G-ral Teodorescu, cu următorii indicatori tehnico-economici:

Valoarea totală a investiţiei: 4524,134 mii lei, inclusiv TVA

Valoarea lucrări construcţii-montaj (C+M): 3825,64 mii lei, inclusiv TVA.

Durata de realizare: 13 luni”.

Prin documentaţie sunt propuse lucrări de reabilitare a carosabilului, a spaţiilor pietonale, precum şi a spaţiilor publice adiacente, respectiv Piaţa Jurământului şi parcul din vecinătatea pieţii.

Astfel s-a trecut şi de etapa licitaţiei la care au participat şase firme, preţul de pornire fiind de 3.217.249 lei fără TVA, ca să fie declarată câştigătoare o firmă din Argeş, SC General Trust Argeş SRL, pe principiul celui mai scăzut preţ, de 1.950.587,34 lei fără TVA.

Mai pe larg este vorba de un proiect ce prevede amenajarea peisagistica a zonei rutiere şi pietonale pe străzile Negru Vodă şi Republicii, între Bulevardul „Pardon” şi intersecţia strada Negru Vodă cu strada G-ral Teodorescu.

„Lungimea studiată a sectoarelor de străzi este:

– str. Negru Vodă = 0,468 km – Str. Republicii = 0,458 km

Lucrările de modernizare a drumurilor constau din:

Refacerea traseului în plan a străzilor cu adoptarea unor elemente geometrice superioare celor existente şi încadrarea în amplasamentul existent.

Reproiectarea profilului longitudinal cu respectarea pasului de proiectare.

Construirea unei structuri rutiere noi elastice dimensionate corespunzător, astfel încât să asigure preluarea sarcinilor din trafic şi asigurarea la îngheţ – dezgheţ.”, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.