Caz confirmat de scarlatină la Câmpulung, iar asistenta şcolii previne infestarea cu păduchi!

Un caz confirmat de scarlatină este tratat cu nonşalanţă de cei responsabili cu prevenireascarlatina răspândirii infecţiei bacteriene cu Streptococul beta-hemolitic din grupul A.

Un copil de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung a fost internat la Spitalul Judeţean – Secţia Boli Infecţioase fiind caz confirmat de scarlatină. Deşi s-a anunţat la şcoală, în tot acest timp, asistenta şcolii s-a rezumat la a le face copiilor, deja suspecţi ca fiind infectaţi, un control sumar la unghii, gât şi scalp pentru prevenţia infestării cu păduchi. Totul în condiţiile în care părinţii elevilor nici măcar nu au fost anunţaţi de expunerea copiilor la infecţie, ba mai mult, din surse sigure, am putut afla că cei din conducerea unităţii de învăţământ au contactat Spitalul municipal Câmpulung pentru a anunţa că vor duce la unitatea sanitară  peste 20 de copii în vederea efectuării unor teste, adică pentru a le fi luate probe din gât.

Rămâne de văzut câte noi cazuri de scarlatină vor mai apărea până ce factorii responsabili vor avea o reacţie promptă de prevenţie a unei epidemii.

Căci după cum se observă este nevoie de timp, de plimbat acte şi de o întreagă corespondenţă între instituţiile statului până ce se iau măsurile ce s-ar impune.

Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.