„Caroliştii” s-au întors de la Haga cu cel mai important premiu: Experienţa unui concurs dificil şi intens!

Grupul tinerilor „carolişti” ajunşi la unul dintre cele mai importante brindusa popescuconcursuri internaţionale, respectiv la „Baltic Moot Court”, desfăşurat la Haga – Olanda, s-au reîntors acasă. De această dată nu cu premiul cel mare, ci cu un imens bagaj de impresii şi cunoştinţe în materie juridică. Cei opt tineri câmpulungeni au avut şansa de a pleda într-un proces imaginar în faţa un complet de judecată format din judecători consacraţi în drept penal internaţional.
Deşi nu au ajuns în marea finală, „caroliştii” pot spune că experienţa a fost una pe măsura aşteptărilor, mai ales că s-au numărat a fi cei mai buni dintre cei foarte buni.
În finală ajungând echipele New -York-ului împreună cu cele ale Africii de Sud, câştigând concursul echipele Africii de Sud.
„Acum, pentru că impresiile s-au sedimentat, am să vă povestesc, în câteva cuvinte, despre experiența noastră de la Haga. A fost dificil și intens, am avut cate 3 runde de competiție zilnic, iar în final, cei mai buni au câștigat. Iar de această dată, au fost elevii din Africa de Sud. Ceea ce rămâne, este sentimentul că ai asistat la o competiție de excepție, alături și la nivelul celor mai buni, că ai ajutat puțin la constientizarea problemelor cu care acești copii minunați vor trebui să se descurce în viitor. Grija pentru o lume mai sigură, respectul pentru instituțiile democratice și lipsa de prejudecăți sunt lecții importante, iar prieteniile legate un câștig real. Ne-am străduit să învingem și ne-am bucurat pentru învingători, și ne considerăm onorați de întreaga experiență.”, a precizat cea care i-a îndrumat pe „carolişti”, avocata Brînduşa Popescu, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.