An de an, craterele formate pe străzile municipiului Câmpulung sunt plombate cu mixturi asfaltice ce includ nu numai o desfăşurare impresionantă de forţe din partea SPADPP, dar şi sume considerabile cheltuite pentru procurarea materiilor prime folosite.

Odată cu topirea zăpezii şi a gheţii, au reapărut şi gropile, unele dintre ele de dimensiuni considerabile. Astfel că, SPADPP şi-a mărit stocul de materiale cu o nouă achiziţie de „mixtură asfaltică stocabilă MASE 8 III – un produs cu aplicare la rece, de calitate superioară, constantă şi garantată, verificată riguros prin analize executate pe fiecare lot.”, dacă este să cităm din reclama furnizorului. Totodată, se spune că mixtura nou achiziţionată de SPADPP Câmpulung „se utilizează în lucrările de plombare; la îmbrăcăminţile bituminoase ale drumurilor, străzilor, trotuarelor, parcărilor, în scopul prevenirii extinderii degradărilor şi al asigurării siguranţei circulaţiei; în lucrările de remediere a îmbrăcăminţilor bituminoase, necesare în urma săpăturilor executate pentru diverse racorduri tehnologice (termice, gaze, alimentări apă/canal, telefonie, etc.)”.

Suma cheltuită pentru noul stoc de mixtură asfaltică fiind de numai 8900 lei. În condiţiile în care pentru sarea industrială necesară deszăpezirii s-a cheltuit, la început de an, suma de 134.100 lei.

De menţionat fiind că la finele anului trecut s-au făcut mai multe achiziţii de materiale necesare plombărilor:

-În 20 decembrie 2018 s-a achiziţionat asfalt rece în sumă de 2920 lei de la S.C. Z&Z Piro S.R.L.

„Asfalt rece tip RRD ambalat în saci de 25 kg Produs sub licenţă  EMCOL – Anglia. Poate fi utilizat de la – 40 la +60 grade C. Materialul se aplică la rece, fără a necesita amestecarea, sau amorsarea suprafeţei de reparat. După reparaţie, drumul se poate reda imediat circulaţiei”.

-În data de 14 decembrie 2018 s-au achiziţionat mixturi asfaltice tip BAPC16 în sumă de 12.500 lei de la S.C. RATELEN CONSTRUCT S.R.L.

Acestea sunt numai achiziţiile din luna decembrie 2018 la capitolul materiale necesare plombărilor, fără a pune în calcul toate sumele cheltuite în cursul anului trecut pentru umplerea craterelor… mai mult degeaba. Deoarece acţiunea de astupare a gropilor formate în carosabil a început să fie reluată încă de la începutul acestei săptămâni, cu mari speranţe din partea câmpulungenilor că vor ţine până la prima ploaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.