Câmpulungul ar fi putut derula proiecte importante dacă aleşii n-ar fi jucat în basmul „Frumoasa adormită”

Nu puţini sunt cei care se întreabă de ce la nivel de Câmpulung invecalin andrei poza pe facebookstiţiile au stat pe loc, tot aşteptându-se minunea ca municipiul să se umple de turişti, fără a le putea oferi mai nimic.
De ani de zile, autorităţile locale par că şi dorm cel mai adânc somn, precum în povestea „Fumoasa adormită”, aşteptând prinţul pentru a le trezi. Numai că, e foarte posibil ca atunci când se vor trezi să aibă un puternic şoc, când vor vedea că proiectul supranumit Kretzulescu (cel pentru reabilitarea întregului centru istoric) s-a dus pe Râul Târgului, că circa două milioane de euro vor trebui returnate la Ministerul Dezvoltării, iar în cele două parcuri municipale vor trebui să atragă lumea afişând preţul pe stâlpii de iluminat de 12.840 lei unul singur fără TVA şi preţul de montaj.
Mai nou, dinspre primărie au început să se ridice voci care spun adevărul şi precizează că în ultimii ani mai că autorităţile locale câmpulungene mai că nu au fost rugate în genunchi de Consiliul Judeţean Argeş şi Ministerul Dezvoltării pentru a întocmi proiecte pentru a se obţine finanţări pe Ordonanţa 28. Nimeni nu ştie ce l-a determinat pe fostul primar Călin Andrei să nu apeleze la orice pentru a încerca să facă ceva pentru municipiu şi nici de ce echipa sa a stat în aşteptarea „prinţului” ca să-i trezească.
Viceprimarul cu atribuţii de primar, Liviu Ţâroiu a precizat că este foarte adevărat că nu au fost întocmite proiecte pe Ordonanţa 28, proiecte prin care s-ar fi putut reabilita şi moderniza nu numai reţeaua de alimentare cu apă a Câmpulungului, dar s-ar fi putut face şi multe alte lucrări importante.Consiliul Local Campulung (4)
Se pare că totul a fost politic, dat fiind că la nivel local au condus liberalii versus social – democraţii de la judeţ.
„Din păcate, noi, nu am avut proiecte făcute de Ordonanţa 28, nu am depus nici unul. Acum lucrăm să depunem unul două proiecte, în cursul acestei luni, pe Ordonanţa 28. Sper să putem depune două proiecte la Consiliul Judeţean şi la Minister pentru a obţine bani pe continuare reţele canalizare pentru aducţiunile de apă, pentru reţele de apă şi canalizare şi străzi. Sper să depunem câteva proiecte şi să şi obţinem bani pe Ordonanţa 28. Pot spune că a fost o ezitare a noastră.”, a precizat Liviu Ţâroiu.
Ca notă finală, în Ordonanţa de Urgenţă nr. 28/2013, pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, se arată negru pe alb că:campulung de sus
„Având în vedere că dezvoltarea durabilă a spaţiului rural şi urban este indispensabil legată de îmbunătăţirea condiţiilor existente şi a serviciilor de bază, prin dezvoltarea infrastructurii, precum şi faptul că actualul cadru legislativ nu asigură suficiente mijloace de intervenţie la nivelul autorităţilor centrale şi locale care să sprijine îmbunătăţirea infrastructurii, amânarea adoptării unor măsuri imediate ar avea consecinţe negative în sensul perpetuării lipsei de resurse la dispoziţia autorităţilor publice şi accentuării efectelor negative pe care criza internaţională actuală o are asupra domeniilor de activitate economică din România.(…)
În prezent, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi alte autorităţi publice centrale se derulează mai multe programe de investiţii în infrastructura locală cu caracteristici diferite privind eligibilitatea, finanţarea, decontarea şi monitorizarea acestora. fostul aro de sus (1)
În cadrul acestor programe de investiţii sunt în diferite stadii de execuţie obiective pentru care nu s-au asigurat în anii anteriori sursele de finanţare pentru finalizarea acestora, fapt ce nu a contribuit la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii locale, împiedicând atingerea standardelor de calitate a vieţii pentru comunităţile locale.
De aceea, pentru revitalizarea comunelor şi a satelor componente ale municipiilor şi oraşelor, este esenţial să fie soluţionată problema dezvoltării infrastructurii locale”.
Ce mai putem comenta în contextul în care se pare că nu s-a vrut să se facă mai nimic pentru Câmpulung, fapt pentru care câmpulungenii ar trebui să-şi calculeze foarte bine opţiunile atunci când vor ieşi la vot în condiţiile în care în municipiu industrie nu mai e, iar infrastructura e la pămâînt doar din ambiţii politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.