Câmpulungenii sunt total dezinteresaţi pe ce le cheltuiesc, aleşii locali, banii

Marţi, 26 ianuarie 2016, la orele prânzului, în sala de festivităţi a Dezbatere publica buget Campulung 2016 030primăriei Câmpulung, a avut loc dezbaterea publică privind bugetul local pentru anul în curs.
În sală, la ora anunţată, 13.00, s-au adunat doar reprezentanţii administraţiei publice locale şi, număraţi de degete, ceva şefi de servicii şi unu – doi de la instituţiile publice, iar din partea comunităţii civile doar doi trei câmpulungeni.
Pe scurt, a fost o dezbatere fadă, fără prea multe de spus din partea societăţii civile ce ar trebui să fie direct implicată în problemele comunităţii locale şi modul în care sunt cheltuiţi banii de la buget. Numai că, nici acum, după ce dezbaterea a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, lipsind numai invitaţiile scrise în cutiile poştale, câmpulungenii nu au arătat că le-ar păsa cum şi în ce mod împart aleşii locali banul public.
La dezbatere nu au fost prezenţi nici măcar toţi consilierii locali, ci doar o mică parte, dintre care trei au ţinut să-şi expună şi o parte din doleanţe, cu toate că ei sunt aceia ce au un cuvânt de spus şi-n cadrul Consiliului Local unde, bugetul, trebuie aprobat.
Pe mai toată lumea a surprins, însă, apariţia deputatului Gheorghe Marin Dezbatere publica buget Campulung 2016 060şi chiar discursul acestuia cu privire la ce s-ar mai putea face pentru municipiu. Interesantă intervenţie în condiţiile în care, noi, l-am întreba pe parlamentarul ce de patru ani reprezintă Muscelul în Parlament: De câte ori a menţionat în plenul Camerei Deputaţilor cuvântul „Câmpulung”?
Una peste alta, concluzia întâlnirii pentru dezbaterea bugetului, prezentat de primarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu, consilierul local cu atribuţii de viceprimar Bogdan David şi contabilul şef Roxana Bragă, este una ce lasă un gust amar privind implicarea oamenilor în bunul mers al municipiului. Este foarte greu de crezut că există doar câţiva câmpulungeni care au ceva de spus şi care îşi pot exprima public nemulţumirile. Este şi mai greu de înţeles de ce oamenii care au idei bune nu se implică pentru a da măcar un sfat aleşilor locali. Este de-a dreptul inacceptabil să mai auzim, în astfel de condiţii, că locuitorii municipiului sunt nemulţumiţi de modul în care sunt cheltuite sume de la bugetul local sau că nu ştiu ce groapă nu a fost astupată.
Mai mult, nici cei ce deţin posturi de şefi în cadrul serviciilor şi instituţiilor publice, ce depind de bugetul local pentru supravieţuire, nu au avut nici măcar curiozitatea de a-şi pierde din preţiosul timp pentru a participa la dezbaterea publică. Aici putând fi enumeraţi directori de unităţi şcolare, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, directorul Muzeului municipal, etc.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.