La Câmpulung a devenit o tradiţie ca oricând, fără nici un eveniment semnificativ, să fie organizat câte un bâlci ad-hoc pe istoricul Bulevard „Pardon”.

Deşi zonă protejată de tradiţie, zonă de interes istoric local, Bulevardul „Pardon”, străjuit de clădiri de patrimoniu şi folosit cândva numai pentru promenadă, este acum spaţiu de organizat zile de bâlci sub titulatura de „târguri”. Târguri de toamnă, de iarnă, de primăvară, ori pentru sărbătorirea bogatei recolte locale. Sau, de ce nu, un târg de „Valentine’s Day”, organizat cu mici, bere, vin fiert, căciuli din blană, celebrii colaci ungureşti şi ceva brânzeturi.

Cert este că, organizarea de aşa numite târguri pe Bulevardul „Pardon” nu sunt altceva decât o profitabilă afacere pentru nişte precupeţe, nicidecum firme specializate în organizarea de evenimente decente şi de bun gust.

Procedura implementată de actuala conducere a primăriei Câmpulung este simplă.

La primărie apare o cerere din partea cuiva anume, doamnă cu trecere şi ceva relaţii (fiind de amintit că în toamna anului trecut i-a fost făcută chiar reclamă pe site-ul instituţiei publice pe care mai multe greşeli decât informaţii), cu nume sonor de firmă ardelenească şi sediul în capitală, şi Bulevardul „Pardon” este închiriat rapid la patru lei metrul pătrat pe zi.

SC Petrea Daco SRL, din Târgovişte, aceeaşi persoană din spatele firmei de data trecută SC Comori Ardeleneşti SRL. Aceeaşi Marie, dar cu altă pălărie! Sub forma Târgului Micilor Producători.

Mai apoi, doamna în cauză caută comercianţii interesaţi şi le pune la dispoziţie spaţiu în „târgul” ultracentral pentru sume astronomice cu scop de profit peste noapte din subîncirierea a domeniului public municipal, sub alte forme fantomatice legale cât să existe acoperire.

Şi aşa se face că, dacă ar fi după cei ce au parte la partea de profit a subînchirierii unei zone istorice, ce doar se degradează de pe o zi pe alta, ar fi un bâlci permanent pe Bulevard.

Însă, bâlciul instalat recent nu a făcut decât să agite spiritele printre mai mulţi câmpulungeni ce doresc să demareze o acţiune de strângere de semnături pentru a se putea închiria Bulevardul „Pardon” numai cu votul Consiliului Local.

Totul în condiţiile în care Bulevardul ar trebui reabilitat, ci nu închiriat pe preţuri modice şi transformat în zonă de organizat bâlciuri. Cu multe alte cheltuieli suplimentare din partea primăriei, care din banii publici suportă consumul de energie electrică, oamenii ce se ocupă de curăţenie şi apa potabilă consumată. În spatele unor astfel de afaceri stând multe alte lucruri cu iz penal.

Asta fără a mai pune în calcul şi faptul că, organizatorii nu arată nici un fel de decenţă vizavi de istoria locală prin simplul fapt că Bulevardul devine şi zonă de staţionare sau parcare pentru microbuze, dar şi o zonă în care se întrepătrund mirosurile de WC public cu cele de grătar încins.

Nu cred că există nici un câmpulungean care să poată spune că aceste aşa zise târguri nu pot fi redirecţionate spre alte zone din municipiu pentru a ne salva măcar aparenţa de pe cartea de vizită ce o lăsăm tuturor celor ce în astfel de perioade vizitează sau, numai, tranzitează Câmpulungul.

A fost odată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.