Primăria municipiului are pretenţia ca să fie respectată Legea privind regimul deşeurilor anunţând că „plăteşti pentru cât arunci”. Şi tot primăria este cea care anunţă că toţi cetăţenii sunt obligaţi să asigure precolectarea separată, în recipiente distincte, deşi gunoiul este ridicat la grămadă.

Mulţi ar spune că primăria are pretenţii prea mari atâta timp cât ghenele din cartierele câmpulungene sunt reale surse de infecţie.

Containerele reziduale sunt reale bombe ecologice, ca să nu mai vorbim de faptul că puţini au fost cei ce au înţeles că primăria le-a solicitat precoletarea separată a deşeurilor, în condiţiile în care nu există peste tot containere separate, aşa cum s-a anunţat. De plastic, pe culori, pentru hârtie-carton, plastic, sticlă şi din tablă gri pentru deşeurile reziduale (menajere).

Un exemplu sunt fotografiile din Cartierul Vişoi, zona Blocului 5, unde se poate vedea foarte clar că toate containerele sunt din tablă, ba mai mult mizeria de pe pereţii spaţiului, special amenajat pentru aruncarea gunoiului, sunt puţin spus insalubrii.

Mai mult de atât, deşi primăria a anunţat că nu vor mai fi ridicate decât contra cost deşeurile vegetale şi provenite din demolări /amenajări, câmpulungenii continuă depozitarea acestora lângă ghene.

Şi acesta este doar un exemplu din cele foarte multe existente la nivel de Câmpulung.

„Primăria Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului că, de la 1 ianuarie 2019, în conformitate cu prevederile art.17, alin.1, lit. e din Legea nr.211/2011 privind regimul deşeurilor, autorităţile publice locale au obligaţia să aplice sistemul “plăteşti pentru cât arunci”, în care se va lua în calcul cel puţin unul dintre următoarele elemente: volumul gunoiului generat, frecvenţa de colectare, greutate, saci de colectare personalizaţi utilizaţi.

În acest fel, cetăţenii vor plăti doar pentru deşeurile menajere, cele care ajung la depozitul de deşeuri, iar cele reciclabile vor putea fi mai uşor de valorificat de către operator.

Astfel, pentru diminuarea cantităţii de deşeuri generate de la populaţie, cât şi de la agenţii economici de pe raza municipiului Câmpulung şi pentru creşterea gradului de reciclare de 35% impusă de Comisia Europeană, aveţi obligaţia de a asigura precolectarea separată, în recipiente distincte a deşeurilor pe care le generaţi.

În acest sens Primăria Câmpulung prin SC FINANCIAR URBAN în calitate de operator de salubritate, colectează selectiv deşeurile de ambalaje de hârtie-carton, plastic provenite de la populaţie în ultima vineri din  fiecare lună. Menţionăm că acestea nu trebuie să fie amestecate. Sacul cu deşeurile reciclabile va fi scos la poartă, de unde este ridicat de către angajaţii SC FINANCIAR URBAN SA.

Cetăţenii care locuiesc la blocuri, au obligaţia de a depune separat deşeurile, respectiv deşeuri reciclabile (hârtie-carton, plastic, sticlă) în containere colorate, iar deşeurile reziduale (menajere) în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare.

Cei care nu respectă celor mai sus menţionate, riscă să plătească mai mult pentru gunoiul generat!

Primăria Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului că, operatorul SC FINANCIAR URBAN SA are obligaţia de a ridica numai gunoiul menajer, alte resturi rezultate din gospodărie (deşeuri vegetale, din demolări /amenajări) vor fi ridicate de operator la solicitarea fiecărui cetăţean la un cost stabilit de acesta, printr-un apel la numărul de tel. 0348/522500.”, se arată în cele două comunicate semnate de primarul Liviu Ţâroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.