Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” marchează o jumătate de veac de existenţă!

Marţi, 28 mai, de la ora 11.00, la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung Muscel, va avea loc ceremonia dedicată împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea unității.

La 1 iunie se vor împlini 50 de ani de când, în baza H.C.M. nr. 2776 /18.12.1968 şi a ordinului ministrului Forţelor Armate nr. M. 20 /16.04.1969 s-a înfiinţat Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele”, cu garnizoana în oraşul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte ,,Posada” din Curtea de Argeş. Începând cu anul 2000, unitatea a fost subordonată Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,SARMIZEGETUSA”.

În cei 50 de ani de existenţă, personalul batalionului a acţionat cu dăruire şi profesionalism pentru îndeplinirea misiunilor, reuşind să obţină rezultate bune şi foarte bune la toate categoriile de pregătire.

La aplicaţiile tactice, în poligoanele de trageri din ţară sau străinătate, militarii batalionului au demonstrat că au o pregătire militară şi de specialitate foarte bună, o condiţie fizică excepțională, factori esenţiali pentru ducerea cu succes a acţiunilor militare în teren muntos.

De la înfiinţare şi până în prezent, unitatea de vânători de munte a dovedit că este o înaltă şcoală de pregătire, astfel încât militarii care se instruiesc în această unitate de elită pot face faţă oricăror solicitări şi pot îndeplini misiuni dintre cele mai complexe, fapt ce s-a demonstrat şi prin participarea unităţii la misiunile din Teatrele de Operaţii din Kosovo şi Afganistan, făcând cinste Armatei şi ţării, fiind adevăraţi ambasadori ai României în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.