Un caz din multe altele este cel al cunoscutului caricaturist adoptat de Câmpulung, Bogdan Petry, care a postat pe profilul său de Facebook un comentariu răvăşitor despre realitatea trăită de geniile României.

Un comentariu deloc răutăcios, dar prin care se evidenţiază faptul că geniile, din diferite domenii, ce duc în lume numele României, nu sunt recunoscute şi la nivel naţional.

„Încă două diplome primite ca recunoaştere a muncii mele în colaborare cu desenatorul Horia Crişan. Multe dintre aceste competiţii sunt importante pentru noi şi pentru ţara noastră, dar ţara noastră nu este foarte interesată de noi.”, este concluzia trasă de caricaturistul Bogdan Petry după ce a obţinut încă două diplome la concursuri internaţionale.

Caricaturist ce pune nu numai pasiunea artei în lucrările sale, ci şi o gândire reală şi profundă a abordării realităţii în glumă voalată.

Lucrările lui Petry nu sunt simple concepţii artistice, sunt o îmbinare a artei marcată de  trăsăturile de caracter ale modelelor sale.

Însă aşa cum, chiar şi, artistul o spune, România pare să nu accepte valoarea şi nici să nu recunoască geniul, căci şi caricatura este o artă, iar arta este greu de înţeles atunci când există doar ignoranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.