Astăzi, miercuri, 6 martie 2019, la ora 14.00, la sediul primăriei Câmpulung, consilierii locali se vor întâlni cu primarul pentru a discuta pe marginea regulamentului privind parcările din zona centrală.

Proiectul pentru a se stabili un regulament a fost votat doar de principiu, pentru că se doreşte completarea regulamentului cu propuneri venite din partea aleşilor locali.

„Până pe 10 martie, doresc să faceţi nişte propuneri şi să veniţi cu amendamente privind completarea acestui regulament, pentru că noi suntem pregătiţi cu o parte din parcări să putem să fructificăm rapid această treabă.

Sunt foarte multe societăţi comerciale care doresc abonamente pe anumite locuri de parcare în faţa unor magazine unde îşi desfăşoară activitatea.

Am recitit şi eu regulamentul şi merită îmbunătăţit. Sper ca undeva în jurul datei de 15 martie să revenim cu el.”, a precizat primarul Liviu Ţâroiu.

Consilierul Bogdan David l-a întrebat pe edil ce se întâmplă cu litigiul pe care primăria l-a avut cu fosta societate, care a avut concesionate parcările din zona centrală a municipiului, iar răspunsul a fost… simplu:

„L-am pierdut şi nu am recuperat nimic. De fapt am câştigat, dar nu am recuperat nimic. Am câştigat, dar fără loc!”.

De amintit fiind că în urmă cu zece ani, exact în anul 2009, primăria Câmpulung a concesionat locurile de parcare din zona centrală a municipiului către firma Agromec, firmă care încasa un leu pe oră pentru un loc de parcare.

În cele din urmă societăţii Agromec i-a fost reziliat contractul de concesiune pentru că nu a mai plătit redevenţa, adunând la primăria municipiului o datorie destul de mare. Astfel, primăria, în încercarea de a-şi recupera banii a acţionat în instanţă societatea câmpulungeană, însă deşi a câştigat procesul nu are ce să mai execute la o firmă intrată în insolvenţă.

Ideea reînceperii procesului de taxare a locurilor de parcare din zona centrală a municipiului aparţine noii conduceri a Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP) Câmpulung şi este o viitoare sursă de venit bunicică pentru creşterea bugetului local.

După amenajare dorindu-se să se încheie contracte de 150 lei lunar sau să se taxeze cu ora ori ziua, respectiv cu 2 lei/oră sau 8 lei/zi.

Măsura este una binevenită dat fiind haosul rutier din zona centrală a municipiului unde autoturismele sunt parcate la voia întâmplării, pe trotuare sau chiar în mijlocul străzii. Mai mult de atât unele parcări au devenit şi loc pentru prezentarea la vânzare a unor maşinii.

Aprobarea regulamentului şi demararea rapidă a procedurii de amenajare a locurilor de parcare şi, mai apoi, începerea taxării pot descongestiona circulaţia atât rutieră, cât şi pietonală.

Ceea ce nu se ştie încă este cine va gestiona acţiunea „taxarea parcărilor”. Cel mai probabil fiind că de totul se va ocupa SPADPP, de unde a venit şi iniţiativa reintroducerii taxei de parcare. De buna desfăşurare a acţiuni se va ocupa cu siguranţă Poliţia Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.