La finele săptămânii trecute, poliţiştii argeşeni au făcut mai multe controale la societăţile comerciale ce au spre vânzare produsele unor mărci înregistrate. În urma verificărilor au descoperit peste 700 de articole vestimentare de firmă, articole ce se suspectează a fi contrafăcute.

„Acțiunea desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș pentru prevenirea și combaterea infracționalității specifice în domeniul comercializării produselor contrafăcute a ajuns la final.

Astfel, în perioada 24 – 28 octombrie a.c., polițiștii au efectuat controale la 26 de agenți comerciali din localităţile: Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung și Costești și au identificat peste 700 de articole vestimentare care purtau însemne specifice ale unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Au fost înregistrate 7 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prejudiciul fiind stabilit la peste 115.000 de lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale conform OUG 28/1999 şi Legii 12/1990, în valoare totală de peste 37.000 de lei.

Acţiunile vor continua în perioada următoare.”, se menţionează într-un comunicat al IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.