Numirea prin ordin al Ministrului Culturii ca membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice din România și președinte al Comisiei Zonale ce cuprinde județele Prahova, Dâmbovița, Argeș și Teleorman, este frumoasa veste pe care o primește, astăzi, arhitectul Coșa Adrian ca o încununare a muncii sale.

Singurul arhitect din județul nostru, atestat ca specialist în restaurarea monumentelor istorice, care și-a urmat cu răbdare pasiunea pentru clădirile vechi și cu respect pentru istoria acestora, le-a redat strălucirea de odinioară, păstrând pentru alte multe generații patrimoniul urban construit. Român din Harghita, locuiește într-o casă tradițională de Mușcel, veche de 120 de ani, în apropierea Râului Târgului, îngrijind cu drag educația celor șase copii ai săi.

Având drept de semnătură oriunde în cuprinsul țării, a restaurat în Câmpulung şi Casa Golescu, ce acum aparține Fundației ProPatrimonio. Proiectul său de reabilitarea a centrului istoric, al ansamblului urban mușcelean, a adus municipiului nostru fonduri europene în valoare de peste 15 milioane de euro, pierdute de oamenii politici ai momentului.

“În contextul actual, având răspunderea primelor capitale ale Țării Românești – Câmpulung, Curtea de Argeș și Târgoviște, alături de Sinaia și Turnu Măgurele, propun dezvoltarea bazată pe istoria locurilor, cu respect către valorile arhitecturii tradiționale românești.”, este scurta precizare făcută de arhitectul Adrian Coşa, un om pentru care munca nu este nici avantaj, nici sursă de trai, ci mai mult pasiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.