Arhitectul Coşa despre locul de joacă sponsorizare Holcim „… declaraţie, pentru a putea fi folosită în justiţie de părinţii ai căror copii se pot accidenta!”

Arhitectul Anca Mihaela Coşa cea care timp de aproape zece ani a lucrat la proiectul Kretzulescu a făcut o locul-de-joaca-din-gradina-publica-merci-sponsorizare-holcimdeclaraţie notarială năucitoare cu privire la amenajarea locului de joacă din Grădina Publică „Merci”.

După pierderea finanţării ce susţinea punerea în operă a megaproiectului cu o valoare iniţială de circa zece milioane euro, în octombrie 2016, primăria Câmpulung a acceptat ca Holcim România să mai sponsorizeze municipiul cu 25 mii euro, luându-se decizia să fie făcut locul de joacă din proiectul – eşec Kretzulescu, respectiv cel din inima Grădinii Publice „Merci”.

Şi, cu toate că, s-a renunţat la proiect în forma sa iniţială de abia la finele lunii octombrie, adică la două săptămâni după ce a fost gata noul loc de joacă – sponsorizare Holcim România, proiectul nu a fost respectat, ci s-a făcut totul după cum „s-a cam putut”. Adică, la final a fost vorba de un loc de joacă cu o valoare de 22 mii euro cu un spaţiu nefinalizat şi care pune viaţa copiilor într-un pericol permanent. Un loc de joacă ce nu respectă nimic din proiectul iniţial, la care la data construirii  nu se renunţase.

Cu alte cuvinte în jurul proiectului Kretzulescu planează încă suspiciuni cu iz penal. La Câmpulung, totul fiind făcut haotic, într-un stil propriu actualului primar Liviu Ţâroiu. Mai exact în formule bine calculate prin care mai întâi se face după care se alocă fonduri, ba mai mult, mai întâi se face lucru de mântială şi ma apoi se dă şi Hotărârea Consiliului Local.

Astfel că, arhitectul Coşa a găsit de cuviinţă să facă o declaraţie notarială prin care doreşte să fie departe de a fi trasă la răspundere în caz de ceva.

 DECLARAŢIE

Subsemnata ANCA MIHAELA COŞA, având C.I. seria …, nr. …. …, emisă la 31.08.2015 de către Poliţia locul-de-joaca-din-gradina-publica-merci-sponsorizare-holcim-2Câmpulung, arhitect membru al Ordinului Arhitecţilor din România, înscris în Tabloul Naţional al Arhitecţilor sub nr. 711 şi mamă a şase copii, proiectant al locului de joacă pentru copiii din Grădina Publică Mersi, în cadrul investiţiei DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE A MUNICIPIULUI CÂMPULUNG PRIN REABILITAREA ZONEI ISTORICE ŞI DE AGREMENT COMPLEX PARC KRETZULESCU – GRĂDINA PUBLICĂ MERSI, autorizat prin Autorizaţia de construire nr. 124 din 8 noiembrie 2012, aflată în termen de valabilitatearh-anca-mihaela-cosa

Declar că:

Lucrările de construcţii la respectivul loc de joacă în Grădina publică Mersi nu respectă proiectul al cărei autor sunt şi prevederile autorizaţiei de construire emise pentru acest obiectiv. Prin amenajările verticale ale terenului nu este îndeplinită cerinţa fundamentală D privind siguranţa în exploatare obligatorie în realizarea şi menţinerea, pe întreaga durată de existenţă a construcţiilor în scopul protejării vieţii oamenilor, a bunurilor acestora, a societăţii şi a mediului înconjurător conform Legii 10/1995, actualizată, privind calitatea în construcţii.

Nu am participat şi nu am semnat procesul verbal de trasare, nu am fost consultată la alegerea şi punerea în operă a materialelor şi nici anunţată pentru a-mi exprima punctul de vedere la încheierea procesului de recepţie parţială a lucrărilor executate, conform legislaţiei din domeniul construcţiilor.

Menţionez că lucrarea proiectată are un caracter monumental, situându-se în zona statuilor cu personalităţi reprezentative ale culturii muscelene, conceptul fiind determinat de considerente specifice, alese în proiectarea restaurării de monumente istorice, amplasamentul fiind inclus în Situl urban – oraşul istoric Câmpulung, cuprins în Lista monumentelor istorice sub indicativul cod LMI2004: AG-II-s-A-13545 Monument istoric sec. XIII – sec. XX , declarat prin legea 5/2000, poziţia g)5, cu valoare naţională excepţională.

Dau prezenta declaraţie, pentru a putea fi folosită în justiţie de părinţii ai căror copii se pot accidenta.

12 octombrie 2016, Anca Mihaela Coşa”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.