Primăria municipiului Câmpulung a alocat şase sute de mii de lei către SPADPP pentru amenajarea Parcului din Cartierul Vişoi, de lângă „Biserica din Lemn” de pe strada Dumitru Lazea nr.4.

Anul trecut a avut loc licitaţia pentru execuţia proiectului, iar recent au şi demarat lucrările în forţă, pentru ca din acest an câmpulungenii să poată beneficia de un nou parc mai ceva decât cel, deja, existent în Cartierul Grui.

„Amenajarea suprafeței va include implementarea mobilierului urban specific acestei activități, bănci, zona umbrită parțială de-a lungul unor alei (umbrar pentru suport, flori) pergole amplasate în câteva zone pentru crearea unei anumite imagini arhitecturale, coșuri de gunoi și corpuri de iluminat spaţii publice. Se va căuta extinderea spațiului de joacă existent prin adăugirea unui chioșc (umbrar), cât și reamenajarea spațiului de nisip, restul putând fi acoperit cu covor elastic de cauciuc realizat prin turnare continua nu prin plăci îmbinate. Deoarece în zona Blocului 18 există o diferență de nivel, se vor efectua lucrări de sistematizare verticală incluzând și executarea unor trepte pe aleea pietonală principală, care va uni spațiul de joacă cu strada Emil Gârleanu. Se va crea o tramă simplă de alei în jurul aleii principale. La realizarea tramei de alei se vor folosi pavele prefabricate de beton, folosindu-se culori calde din gama bej deschis. Prin amenajarea spațiilor verzi se va spori gradul de confort al locuitorilor. De asemenea, siguranța copiilor va fi asigurată prin crearea locurilor de joacă dedicate cu echipamente care satisfac toate standardele europene în vigoare. Parcul urmează să fie reamenajat ca loc de odihnă și de joacă pentru copii.”, se arată în descrierea făcută în 2017 la momentul în care s-a desfăşurat licitaţia pentru lucrările la „execuţia amenajării Parc Cartier Vişoi”.

De subliniat că, în anul 2015 locul de joacă de lângă „Biserica din lemn” a costat 71.796 lei, sumă înregistrată în cheltuielile de la acea oră în cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPADPP) Câmpulung, sectorul Întreţinere Spaţii Verzi, la capitolul „amenajare locuri joacă”. Anul acesta urmând ca vechiul loc de joacă să fie relocat într-o altă zonă din municipiu, posibil în valea Româneştilor, şi altul nou nouţ şi mult mai modern să apară în loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.