7 medici, asistente, infirmiere şi personal auxiliar, de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, fără protecţie în faţa COVID-19!

Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung se confruntă cu aceeaşi problemă pe care o au majoritatea unităţilor spitaliceşti din întreaga ţară.

Virusul ce ameninţă viaţa românilor, îi expune în primul rând pe salvatori. Medicii, asistentele, infirmierele şi personalul auxiliar sunt în pericolul permanent de a fi infestaţi, din cauză că nu există echipamentele necesare pentru a-i proteja.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, ec. Dună Ionela Costinela, ne-a spus că a încercat să găsească sponsori pentru echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, însă toate demersurile au fost în van, fapt pentru care, împreună cu echipa de medici, a ales să facă public apelul de a se găsi acele personae care să sprijine şi Spitalul  „TBC”. Mai mult de atât, managerul unităţii ne-a mai precizat că de abia astăzi, a pregătit, ca schiţă, şi o cerere către Primăria Municipiului Câmpulung. Cerere pe care urmează să o depună şi care este posibil să ajungă la timp în atenţia consilierilor locali câmpulungeni pentru şedinţa ce o să aibă loc mâine după amiază.

„Ţinând cont de contextual actual generat de existent coronavirusului, vă rugăm să ne sprijiniţi pentru asigurarea necesarului de echipament de protective, în măsura posibilităţilor dumneavoastră, având în vedere faptul că din bugetul Spitalului nostru nu ne putem asigura achiziţionarea acestora.

Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, îşi desfăşoară activitatea în două secţii, respective trei pavilioane (fiecare în altă locaţie).

Numărul mediu de personal medical şi sanitar – auxilier pe zi este de 7 medici, 11 asistente medicale, 6 infirmiere şi îngrijitoare curăţenie, 1 asistent igienă, alt personal medico – sanitar şi auxiliar (16 salariaţi), în total un număr de 41 salariaţi (pe tură).

Pentru sponsorizări cu echipamente şi dezinfectanţi vă rugăm să ne contactaţi în vederea întocmirii unui contract de sponsorizare, iar pentru donaţii şi sponsorizări în bani punem la dispoziţie contul colector al Spitalului:RO64TREZ0421F370100XXXX deschis la Trezoreria Municipiului Câmpulung, CUI 5010021.”, este apelul făcut de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung.

Spital care are angajate un număr de 72 de persoane, dintre care 7 sunt medici. În contextual în care cifra prezentată în anunţ este aceea care acoperă o singură tură.

Cert este că, întreg personalul, este expus riscului de îmbolnăvire, pentru că managerul nu a solicitat din timp sumele necesare pentru achiziţionarea echipamentului necesar, dar şi pentru cumpărarea materialelor necesare dezinfecţiei.

În cazul în care primăria alocă banii necesari, procedura de achiziţie este una destul de greoaie, fără a mai pune în calcul şi lipsa de pe piaţă a produselor de primă necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.