2735 lei lunar – cel mai mic salariu în Primăria Câmpulung!

Primăria municipiului Câmpulung a făcut publică lista funcţiilor şi a salariilor la data de 1 octombrie 2019, salarii conform HCL 188 din 20 decembrie 2018.

Potrivit ultimelor date, salariile lunare ale celor ce conduc municipiul sunt:

13.520 lei plus un spor de 15 la sută – primarul Liviu Ţâroiu

11.440 lei – viceprimarul Mărgărin Blidaru

10.260 lei plus un spor de până la 50 la sută – secretarul Ramona Simion

10.070 lei plus un spor de până la 50 la sută – directorul executiv Violeta Iarca

7507 lei – un şef Serviciu.

În cadrul primăriei municipiului Câmpulung, cele mai mici salarii lunare le au un şofer – 3000 lei şi îngrijitoarele, puţin peste 3000 lei, dar şi patru agenţi de pază din cadrul Poliţiei Locale, care au în jurul a 3000 lei lunar, calcul făcut fără norma de hrană cuprinsă între 5 şi 32 lei pe zi. Cele mai mici salarii fiind de 2735 lei lunar pentru un angajat al primăriei şi de 2080 lei lunar pentru un muncitor necalificat la SPADPP. Exceptând salariu pentru o jumătate de normă al unui consilier personal al primarului, de 2457 lei lunar. Fără sporuri sau alte beneficii aferente postului ocupat.

Excepţii fac şefii de la Direcţia de Asistenţă Socială Câmpulung şi SPADPP, care au şi ei salarii potrivite funcţiilor. Cătălin Bădiţa are un salariu de 10.070 lei plus sporul aferent serviciilor prestate în cadrul unui proiect cu fonduri europene nerambursabile şi Bogdan Pătru un salariu de 7600 lei.

În acelaşi timp, singurii angajaţi ai primăriei municipiului Câmpulung care beneficiază de spor pentru condiţii vătămătoare sunt cei din cadrul Serviciului de Asistenţă Medicală, Medicină Dentară.

Notă :

  1. Personalul care exercită activitate de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%.
  2. Personalul care detine titlul ştiintific de doctor beneficiază de o indemnizatie lunară de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe tară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care detine titlul.
  3. Pentru conditii vătămătoare se va acord un spor de 15% din salariul de bază cu respectarea art. 11, alin. (4) şi art. 25, alin. (1) din Legea nr. 153 / 2014, dacă îşi desfăşoară activitatea în astfel de condiții, având la bază buletinele de determinare sau expertizare emise de către autoritătile abilitate în aceste sens, conform legii.
  4. Salariile de bază pentru funcţiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Întreaga listă a salariilor din primăria Câmpulung o puteţi găsi în fişierul ataşat articolului!

CILCK AICI! Document – Transparenţa salarială octombrie 2019 Primăria Municipiului Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.